Sider

13. nov. 2009

Kyllingsmørbrød


En deilig lunsj eller kveldsmåltid - fult av sunne vitaminer og gode smaker!
Vil du ha oppskrift? Her får du både foccacia-brød og kyllingsmørbrød....

Kvelden før (eller 12 timer før servering) - marinér kyllingen:

Bland skallet av 1/2 sitron
1 ss. Valnøttolje
2 ss. oregano eller persille og smør det på 2 kyllingfileter.
La stå kaldt i kjøleskap til dagen etter.

Lag deigen til Foccacia-brødet (også 12-14 timer før servering):

5 dl. kaldt vann helles i bakebollen
10 gr. gjær løses opp i vannet (hvis du bruker tørrgjør, ha det i sammen med melet)
Tilsett 1 ss. grovt salt (havsalt) og
2 ss. olivenolje, rør godt.
Tilsett 200 gr. sammalt rug, finmalt og
250 gr. ekstra fint hvetemel (av type "00" - Italiensk Tipo 00-mel) eller vanlig hvetemel
Eltes eller blandes godt, konsistensen blir som tykk grøt.
Deigen settes i kjøleskapet natten over, minst 12 timer.

Hell deigen over i en langpanne og sett den til heving på et lunt sted i 1 time. Bruk bakepapir på platen.
Pensle overflaten med ca. 2 ss. olivenolje og strø fingersalt over + litt rosmarin.
Stikk fingrene i deigen for å punltere den før du steker brødet i ovnen på 250 rader i ca. 25 min.
Avkjøles på rist og skjæres i firkanter.

Stek kyllingfiletene, slik at de er lune når du skal servere.

Kutt opp litt isbergsalat, sukkererter, squash og legg på tallerkenen. Hell litt valnøttolje over og strø litt sesamfrø over.
Ta det ferske foccacia-brødet og legg underst, dryss endel ruccola-salat på, del opp en fast pære eller et eple i skiver og legg på, drypp noen dråper sitron over epleskivene og strø noen sukkerkorn med brunt sukker på.
Legg oppskåret kylling på dette og legg oppskåret avocado, kruspersille og litt rødløk på toppen.
Salt og pepper strø's over evt. litt god balsamicoedikk og olje til slutt.

Bon Appetitt!!!

God helg og masse gode ønsker fra meg......
Gled noen ved å lytte oppmerksomt, smile, le eller gi bort noe - så vil du merke at du selv blir glad!

13 kommentarer:

  1. Å dette så veldig godt ut... nam,nam :o) denne må jeg prøve en gang. Takk for at du la ut oppskriften. Ønsker deg en riktig fin fredagskveld. Klem fra Mette

    SvarSlett
  2. Tror jeg besøker deg med en gang, jeg !
    I allefall i tankene..
    Dette så godt ut!!

    Ha en flott helg :)
    Klem fra Lilleba på Rusk og Rask

    SvarSlett
  3. Åh, det hørtes og så vanvittig godt ut!!

    SvarSlett
  4. Dette så sabla godt ut. Heldige de som får dette servert..

    SvarSlett
  5. Det så helt fantastisk fristende ut du! Her er det pottis til middag i dag her... Har ikke hatt veldig matlyst.
    Inntil nå...

    Ha en fin kveld. Nå skal jeg løpe i butikken før x-factor. :)

    Klem fra Anine

    SvarSlett
  6. Nå fikk jeg virkelig vann i munn! Det er en stund siden jeg har laget sånt brød.....nå må jeg av gårde å handle i morgen:o)) Takk for at du deler.
    Ha en fin helg.
    Klem fra Solveig

    SvarSlett
  7. mmmm nam nam..dette så godt ut.
    mat med omtanke...
    blir moro å prøve.
    tusen takk for alle nydelige oppskrifter du deler med deg til oss.
    klem fra sylvia.
    ha en herlig helg.

    SvarSlett
  8. Mmmmm dette så veldig godt ut...jeg elsker kyllinfileter....
    skal prøve denne oppkriften din en gang....
    ha en koselig helg
    klemmer edda

    SvarSlett
  9. Å, det så bare helt fotreffelig ut, og flotte bilder var det også. Ønsker deg en riktig god helg. Klemmer fra Elin

    SvarSlett
  10. Er så kos å kikke på din blogg :)
    Med musikk også, hoppet litt i sofaen første gangen og skjønte ingenting :) hehe.
    Er jo farlig å kikke inn her for sent på kvelden, når du har lagt inn alle de flotte bildene av mat :) Utrolig flink du er :)

    Takk for komentar :) Er gøy når jeg begynner å skjønne litt mer .

    Håper du får en strålende helg :)

    Klem Tina

    SvarSlett
  11. Heisan :o)
    Dette så utrolig digg ut!! Du er så flink med mat, også smaker det så godt ;o) Deilig med litt inspirasjon til matlagingen. Det har lett for å gå i det samme ;o)
    Ha en strålende flott helg min venn.
    Klem fra Gro

    SvarSlett
  12. Hei!
    Jeg har en liten utfordring til deg på bloggen min:)
    Hilsen Fridajenta

    SvarSlett
  13. Ja - da ble jeg sulten i alle fall :o)

    Håper du har hatt ei toppers helg.

    Mandag og ny uke i morgen - mon tro hva den bringer med seg :o)

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentarer, det gir dagen min en ekstra glede.
Hvis du ikke har blogg, men vil legge igjen en kommentar, trykker du på anonymknappen og skriver navnet ditt i hilsenen.
Hvis kommentaren ikke vises umiddelbart, så er det bare fordi innlegget er mer enn 1 døgn gammelt og da må jeg godkjenne kommentaren før den publiseres :-)
Velkommen er du både med og uten blogg!