Sider

22. jan. 2010

Sesam-pinner



































Dette er virkelig snacks til kveldskos i helgen, som supplement til fingermaten i selskap eller ved siden av en salat en formiddag.
Enkelt å lage er det også!




Oppskriften er en ekstra god pizza-deig-oppskrift:
50 gr. gjær
7,5 dl. vann (37 grader)
15 ss. olivenolje
4-5 ts. salt
15 dl. hvetemel

Smuldre gjæren i vannet (hvis du bruker tørrgjær, tilsettes det sammen med hvetemelet) og tilsett salt og olivenolje.
Elt deien i 15 min. La den heve på et lunt sted i 15 min.
Kjevle ut deigen på et bord til den er 3 mm. tykk.
Del den i tynne strimler (1-2 cm. brede) med en kniv.
Smør olje på overflaten. Ha en skål med sesamfrø og en skål med fingersalt tilgjengelig ved siden av deg.
Ta opp en strimmel av gangen, hold den på midten og tvinn den, dypp den deretter i sasamfrø eller strø litt fingersalt på den.
Stekes på 250 grader i ca. 10 min. (følg med!)
Denne deigen er supergod som pizzadeig også, fordi den smaker litt olivenolje og er ganske salt. Den er god å arbeide med, fordi den er tøyelig og kan derfor godt brukes når man skal lage tynn pizzabunn eller
 calzone (innebakt pizza).


Lykke til, håper du ble inspirert!

17 kommentarer:

  1. Hei:) dette så jo deilig ut,skal prøve det en dag. Ønsker deg en fin kveld:)

    SvarSlett
  2. Dette ser kjempegodt ut, fikk veldig lyst til å preve :) Ha en god helg!

    SvarSlett
  3. Inspirert? gjett om. Oppskriften er notert og jeg skal lage pesto til...mmmmmm.
    Ps! Kanskje mannen min kan bidra med et innlegg i din andre blogg...du kjenner han kanskje også?
    God helg til deg fra Maliva

    SvarSlett
  4. Å som du frister, og jeg som hadde så lyst på noen godiser i dag. Tror jeg må en tur på kjøkkene og bake.
    Tusen takk for oppskriften.
    Klem

    SvarSlett
  5. Oj, så godt og lekkert de ser ut:-)
    Ha en skjønn helg.
    Klem Ingrid

    SvarSlett
  6. Dette må jeg prøve. Ser fint ut gjør det også.
    Takk

    SvarSlett
  7. Hvem blir vel ikke inspirert av dette ??? Så veldig godt ut.

    God helg til deg - klem!

    SvarSlett
  8. Og - jeg har lett etter en bedre pizzadeig enn den jeg har hatt i maaange år .. tusen takk Lene :o)

    SvarSlett
  9. Nam, de så kjempegode ut. Tipper de er deilige ved siden av en suppe også :) Takk for oppskrift!

    SvarSlett
  10. Dette så virkelig godt ut! Takk for oppskrift, skal prøve dette en dag.
    Ha en super helg.
    Klem Berit

    SvarSlett
  11. Dette så veldig fristende ut:)) Må definitivt prøves.. Kos deg i helgen, klem Helena

    SvarSlett
  12. Mmmmm, de så gode ut... Vi skal ha suppe i morgen og tror jammen meg jeg skal prøve og lage disse til:o))

    Nå skal jeg ta meg en nøyere titt på mat-innleggene dine, ser ut for at det er mye godt!

    Klem Line

    SvarSlett
  13. Dette skal jeg prøve, blir stadig imponert av alt det fine du har på siden din. Flotte bilder ...fortsatt god helg.

    SvarSlett
  14. Nam....Kunne jeg få bestilt noen til i morra?? Så knallgode ut..

    Nydleig sang du har her..
    Marianne

    SvarSlett
  15. Meg igjen, lurte bare på stemmer det med 15 ss olivenolje.. ???

    Marianne

    SvarSlett
  16. Disse driver jeg å lager nu.. men eltes i 15 minutter da... såå lenge??

    Skal legge ut bilder på bloggen... er bare at de ser så gode ut å vil helst bake de me engaaaang om duskjønner... rekker nesten ikke å steke de:) ler

    Hadde me meg masse sesamfrø fra Tyrkia så nå kan de endelig komme til nytte.

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for kommentarer, det gir dagen min en ekstra glede.
Hvis du ikke har blogg, men vil legge igjen en kommentar, trykker du på anonymknappen og skriver navnet ditt i hilsenen.
Hvis kommentaren ikke vises umiddelbart, så er det bare fordi innlegget er mer enn 1 døgn gammelt og da må jeg godkjenne kommentaren før den publiseres :-)
Velkommen er du både med og uten blogg!