Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

24. jun. 2009

St. Hans feiring

(Dette innlegget skulle vært lagt ut igår, men her har det vært noen tekniske problemer....så jeg legger det ut idag ;-)Her er kopi av innledningen om St. Hans feiring, som står beskrevet på Wikipedia:
"Sankthans, Sankt Hans eller Jonsok er en kirkelig høytid til minne om døperen Johannes' fødsel. Dagen feires den 24. juni og er oppkalt etter døperen Johannes' danske helgennavn St. Hans. Dagen kan i Norge også kalles jónsvaka, som er norrønt og betyr «våkenatt for Jon». Sankthansaften feires 23. juni, kvelden før høytidsdagen, på samme måte som for eksempel jul-, påske- og pinseaften.
Sankthansfeiringa er knyttet til gamle, før-kristne midtsommertradisjoner som har blitt markert på ulikt vis over hele Nord-Europa, oftere som en folkelig fest enn en kristen høytid. I Norge feires særlig sankthansaften som en sommerfest 23. juni, mange steder med store sankthansbål hvis været tillater det."


Det kan jo av og til være greit å vite hvorfor vi feirer ulike dager....eller hvordan feirings-tradisjonen av nettopp denne dagen oppstod.
Uansett betydning - det er jo koselig å sitte rundt et bål å grille pølser, eller være ute i båt og betrakte de ulike bålene fra sjøsiden. Koselig er det også å sitte på terrassen eller i hagen å hygge seg med familie eller venner.
DERFOR ØNSKER JEG DERE ALLE SAMMEN EN VARM OG SOMMERLIG ST. HANS AFTEN!


Jeg har vært så utrolig heldig å få 2 awarder igår!
Denne nydelige awarden fikk jeg av "Heidis kreative sider"
Hun har noen vakre bilder av bær-kart ligende ute akkurat nå.
Jeg vil gjerne gi denne awarden videre til 2 bloggere:
"Hjem og Lykke" en vakker blogg som ofte inspirerer med flotte bilder!
"Malivas Verden" som har en veldig koselig og variert blogg som jeg stadig er innom!
"Fridas ille verden" som er min snille, flinke og kreative datter!
Det finnes ikke regler for denne awarden, send den videre eller ei til mange eller få - du bestemmer selv!

Denne koselige awarden har jeg fått fra "Vinglefrøkens vinglete verden"
hun har en koselig og personlig blogg.
Jeg gir denne awarden videre til:
"Rusk og Rask" som ikke har mindre enn 15 ulike blogger å vise frem her i blogglandia!!! Rusk og rask-bloggen er variert og interessant, med fine bilder.
"Tankespinn og fargeklatter", denne bloggeren har 9 barnebarn! Jeg liker at det er damer i alle aldere som er representert i blogglandia - derfor kommer denne oppmuntringen til deg, Laila Karin!
"Snill Pike" får award også, hun er en kreativ mamma som syr masse barneklær - jeg tar av meg hatten for den produktiviteten hennes....!
"Frk. T - interiør og hverdagsliv" en veldig nydelig blogg med vakre "hvite" bilder som jeg liker å se på!
Med denne awarden følger en oppfordring til å sende den videre til 8 andre, jeg har ikke veldig god tid idag, så det får klare seg med 4....
Til alle mine trofaste venner som titter innom hver dag eller noen ganger hver uke vil jeg si som det står på det søte award-bilde:
With friendship this rose is sent your way.
Hoping you have a wonderful day!

8 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Hei, Lenemora!
Takk for fin påminnelse om hvorfor vi feirer St. Hans!
Og gratulerer med fine utmerkelser!

SNILLPIKE♥ sa...

Kikker nett innom for å "hilse" på deg, og jammen hadde du ikke gitt meg en award, TUSEN TAKK.

Alltid like koselig å "hilse" på deg. Håper du hadde en fin st. hans feiring igår. Vi hadde en veldig koselig kveld.

Fortsatt fin uke til deg. Klem

Lunalei ;-) sa...

Hei! Jeg fikk ikke feira st.hans i går, derfor var det så kos å se de nydelige bildene dine! Veldig greit med den påminnelsen på hvorfor man feirer også!!!
Det var fine utmerkelser du hadde fått - gratulerer!
Klem fra Lunalu

Unknown sa...

Hei Lenemora!
Haha, takk for koselig latterinnlegg, og du kan tro vi lo... Jeg klarte ikke snakke da de ringte fra bilen foran... det var bare så urkomisk, denne høye mannen på vill jakt etter donut, bilen trillende bakover, han som prøver å stoppe den og inne i bilen sitter frua som ikke kom på å dra i brekk eller noe, alt gikk litt fort. Det var knapt merke i noen av bilene etter dette og vi hadde jo superforsikring mot de gærne spanjolene! Jada!
KOS deg i Tyrkia, så deilig da gitt!
Og du ~ så fint å få litt St. Hans historikk, herlig!
Kleeeem herfra!

Frk. T sa...

Gratulerer så mye med TO awarder, slikt er virkelig stor stas!!:D Ville bare si at jeg har blitt avhengig av den nye melkesjokolade m/jordbærbiter, etter jeg leste innlegget ditt.. Vet ikke om jeg skal takke deg eller være sint på deg, hihi.. :p Bare å glemme bikinikropp til sommeren nå ja, tror aldri jeg har smakt en bedre sjokolade før... Mmm... : )

Ønsker deg en fortsatt fin uke,

Klem: )

Frida sa...

Hei mamma:D
Det var en KJEMPE fin feiring i går:D
Hvis du titter på bloggen min så er det en liten overaskelse til deg;-)
Hilsen Fridajenta

Maliva`s verden sa...

Go`morgen Lenemora...tusen,tusen takk for awarden..Den varmer.Hyggelig å høre at du synes den er variert også..For det synes jeg om din...tror jeg hermer med mat oppskrifter etterhvert også...Go`ferie til deg fra meg

lilleba sa...

Tusen takk, Lenemora, for den fine awarden ! Flotte St. Hans bilder, forresten..
Jeg henger litt etter, pga en vanskelig arm, men skal oppdatere bloggen igjen i morgen !

klem fra Lilleba på rusk og rask :)