Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

21. des. 2009

Min broderte julekalender


Det er ikke mange julenisser hjemme hos meg, men denne julenisse-kalenderen, som jeg selv har brodert, henger fremme hver jul.

Jeg synes motivet her er nydelig. Julenissen er så snill og god og rund og gammeldags, det er et skjønt fargespill i kappen hans og han har både juletre, julenek, småfugler og en sekk med gaver med seg.

Jeg broderete denne da min eldste sønn krabbet på gulvet og jeg var gravid med jente nr 1. Nå hadde jeg nok ikke hatt tålmodighet til slikt møysommelig arbeid - mye telling her.....
Det var høsten 1992. De første årene hang vi gaver på kalenderen, men etter hvert ble gavene litt for store og tunge.

Da la vi pakkene under og hang tråder fra pakkene og opp til ringen, men da barna ble flere ble det litt mye med 73 pakker hultetibulter med tråder under, så da fikk den henge i fred. Gavene fordelte vi heller i 3 store zink-bøtter.

Nå nærmer jula seg for alvor her, igår pyntet jeg og minstejenta på 11 år, jultreet, det ble nyyyydelig! Bilder kommer en av dagene - må ha det riktige lyset for å kunne ta ok bilder....
Stå på jenter, nå er det snart julefred i heimen, men før det skal vi kaste oss rundt enda en gang med skurebøtta og småkakene....

10 kommentarer:

Bossa sa...

Nydelig kalender. Kos deg videre. Klem :O)
(Ikke tid til lange kommentarer nå for tia. Hehe)

sylvia sa...

hei,
nydelig julekalender du har brodert,
koselig med sånne minner.
ja nå er det sånn i siste lita med alt,
ennu ikke alle gaver på plass jeg,
klem fra sylvia som ønsker deg en fin dag.

GroLinda sa...

Så nydelig den kalenderen er! Flink du Lenemor ;o) Tenkte jeg skulle ta bilde av duken som min mann holder på med, og legge ut på blogg. Må bare spørre ham om lov først. Nå er han ute å hogger juletre oppi skogen her :o)
Ha en fin dag og kos deg masse.
Klem fra Gro

Heidi sa...

Koselig julekalender! Må innrømme at jeg godt liker å sitte med tellesøm, men det blir dessverre sjelden tid til det.
Lykke til med de siste førjulsaktivitetene :)

Ingrid sa...

Så koselig den kalenderen var! Jeg har heller ikke så mye nisser til jul, er myye mer glad i engler. Men akkuart den der var jo veldig nostalgisk, i motsetning til de glorete nissene i butikken! Koselig var den! :)

Anonym sa...

Den er så koselig den fine julekalenderen du har brodert. Du er sannelig flink!

Klem fra mamma:-)

Sologbolig sa...

Denne julekalenderen var jo bare kjempefin og alt det arbeidet også. Ta godt vare på den. Ha ein fin dag.

Lisas hjem og skatter sa...

Du må virkelig være en av blogglandias søteste altså!!! :) jeg ble så glad når jeg sjekka postkassa i dag! - ett nydelig kort var kommet Min vei, fra deg :) utrolig koselig!!!

TUSEN TAKK :) - du fortjener det Beste!

stoooor juleklem fra Lisa :)

ps: nydelig kalender!!!

Ruths datter sa...

Så flott den var.dette er jo rett og slett en slektsklenodie.Vakker.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ja, dette var en kjempefin kalender og hyggelig nissefar! Er enig med deg i at fargesammensetningene var veldig fine og nydelig avstemt. Mange ørsmå sting, som det er et slit for øynene å telle! Men så hyggelig å ha!

Ikke stress for mye nå da!

Klem Cathrine :-)