Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

11. jan. 2010

Frosset vannDisse bildene er heldigvis ikke tatt på mitt hus...uansett hvor vakkert det er å se på disse istappene, så lenge de henger på husene våre, forteller de en lite pen historie om dårlige bygninger - desverre.
"Har du lange istapper nå, er enten isolasjonen eller utluftingen for dårlig, eller begge deler, sier Roy Malmo Nilsen i Anticimex. Selskapet har blant annet boliginspeksjoner som spesialitet.
Et tak i god stand skal ha lufting på innsiden av yttertaket. På den måten avkjøles eventuell varme som stiger opp gjennom isolasjonen, og yttertaket forblir kaldt.
- Hvis det for eksempel er gjort dårlig arbeid ved takventiler, takvindu eller pipe, ødelegges denne utluftingen av taket, med råteskader og muggvekst som resultat, sier Roy Nilsen.
Hvis yttertaket blir varmt, begynner vannet og renne nedover mot kanten. Der treffer det på kalde takrenner og fryser til is og istapper.
- På enden av taket får du derfor issvuller som demmer opp og lager små innsjøer oppå taket. Demningen gjør at det lett kan sive inn vann mellom taksteine og gjennom takpappen, sier han."
(Opplysningene er sakset fra "Vi i villa"'s nettsider)
 

Men la oss bare glemme all denne kedelige informasjonen og nyyyte de vakre, vakre istappene vi er omgitt av for tiden!
Takk for alle utrolig koselige kommentarer, dere er skjønne!

15 kommentarer:

sylvia sa...

hei vennen.
så herlige bilder,
ja istapper er nydelig,men farlig,er redd å få dem i hodet når en går i byen,så se opp...!!
men fine er de..
ønsker deg en herlig kveld..
klem fra sylvia

Havfruen sa...

glad jeg ikke har slike rundt huset..men du og du så flotte bilder det gir:))
HA en flott og isfri kveld:)

GroLinda sa...

Flotte bilder du viser igjen :o)
Tusen takk for hilsenen. Føler meg veldig priviligert når du kommenterer hos meg når jeg ser hvor mange følgere du har ;o) Så jeg sier tusen takk igjen! Kan hende jeg ringer deg en dag. Mulig du må guide meg gjennom noe på bloggen ;o) Ha en flott og strålende uke, så snakkes vi.
Klem fra Gro :o)

Datt sa...

Uansett vakkert! :D Jeg slipper å tenke på slikt her i borettslaget mitt, men, sukk, skulle gjerne hatt et hus å bekymra meg for :P

Tovepia sa...

Bare ett å si; vakkert!!

FruHellstrøm sa...

Ja de er kjempe flotte å se på da, men vi vil ikke ha de selv :)
Utrolig vakre bilder:)
Og veldig nyttig informasjon du kommer med også :)

Ha en fin kveld:)
Klem Tina

svein`s kone sa...

Hei:) Etter denne helgen har jeg ikke mye til overs for frossent vann, du kan jo lese om hvorfor hos meg:) Klem fra meg til deg..

Torilpia sa...

Huff ja .. la oss glemme akkurat det nå .. :o) Har ei takrenne som må skiftes på baksiden av huset. Men det får vente til vinteren har sluppet taket .. selv om den henger på skjeve nå .. *sukk*

Nydelige bilder Lene :o)

Du får ha ei super uke - stor klem fra meg!!

Mia, New Room Interior sa...

Nydelige bilder, istapper er utrolig vakre!! Ha en fin uke! Klem

atinybitofheaven sa...

Vakre bilder :-)

Janne sa...

Flotte bilder! Du er super-flink!

Anne (Moseplassen) sa...

Hehe, jeg har faktisk vurdert å sende bilder av fjorårets istappproduksjon til gamle studieprofessorer (arkitekt). det er liten tvil om at huset vårt mangler lufting... I fjor hadde vi to meter høye istapper, og årets er påbegynt ;)

Men fine er de nå lell da.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Oj, det var tankevekkende, men vakkert da, med istapper! De ser jo veldig farlig ut der de henger, og man burde virkelig løfte blikket om dagen, og se etter fallende istapper! Vi har tydeligvis god utlufting vi da, for det ingen istapper å skue her!

Klem Cathrine :-)

Bonjade sa...

Such great picture you made.
The ice, the wood, the green touch.
We also have lots of ice overhere.
NIce day

Refleksjon på livsvegen sa...

Nyttig informasjon...
Herleg å sjå at det endra seg denne vinteren...
Vi skifta tak i sommar ;-)