Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

12. feb. 2010

Eple-loff



Av og til må man prøve seg på noe nytt og spennende matveien. Det har jeg gjort og i dagens innlegg ser du resultatet: Eple-loff!

Oppskriften er som følger:
1 pk. gjær
2 ts. salt
1 ss. honning
6 dl. lunkent vann
2 1/2 dl. havregryn
12 dl. hvetemel (kan sikkert blandes med spelt hvis man ønsker litt sunnere alternativ..)
2 røde epler
1 ss. olivenolje til pensling
2 ss. finhakket frisk eller tørket rosmarin
litt fingersalt som skal strøs over


Bland salt, honning, vann, havregryn, mel og gjær i en bolle og elt det sammen til en smidig deig.
Strø over litt mel på toppen og la deigen heve til over dobbel størrelse (inntil 2 timer). 
Sett ovnen på 200 grader.
Hell deigen ut på et melet bord, ikke kna den, bare form den til baguetter eller legg den i noen muffinsformer og en brødform, slik jeg har gjort. Min erfaring er at det beste vil være baguett-form eller muffins-former.

Skjær eplene i skiver ig dytt dem ned i deigen med jevne mellomrom.
Pensle med olivenoljen og strø rosmarinen og fingersaltet over. (Rosmarin er et sterkt krydder, så hvis du ikke er vant til å bruke det bør du ta bare bittelitt)
Stek brødene i ovnen på 200 grader i 15 min, senk temperaturen til 150 grader og la det steke 20 minutter til. (Hvis du lager baguetter bør denne tiden reduseres litt, har du deigen i brødform, må den stå litt lenger....prøv deg frem)
Mine ferdige brød ble ikke særlig brune i skorpen, men den var veldig sprø og god.
Brødene avkjøles på rist.
Jeg synes dette smakte kjempegodt! Eplene gir loffen en søt, frisk smak, rosmarinen og saltet fremhever denne smaken på en god måte. Jeg spiste brødet uten pålegg.

Håper du ble inspirert, dette er ikke vanskelig og tar ikke lang tid, hvis du likevel skal være hjemme og har tid til å vente på at deigen skal heve.

Ha en fin fredag!

14 kommentarer:

sologbolig sa...

Å dette såg så deilig ut. det får eg prøve ein dag. Ha ei fin helg.

Ninni sa...

Dette så da veldig fristende ut. Spennende kombinasjon! Jeg tenkte jeg skulle bake pizzaboller i morgen, men tror jeg stjeler idéen din og lager med epler og rosmarin i stedet :)

Tovepia sa...

Du er helt rå på god mat og bakst!
Disse så skikkelig gode ut! Og sikkert saftige med eple i.

Kos deg i helga og klem fra meg;)

Garberg Designshop Blogg sa...

Hei, så fine bilder du tar!Dette så veldig fristende ut.Jeg er egentlig ikke så glad i å bake, men disse bildene kan jo inspirere selv meg:)Ha en fin fredagskveld

Torilpia sa...

Du da ... det så jo bare såååå godt ut .. :o)

Ha ei super helg - klemmer!

Datt sa...

Dæh, det så lekkert ut!! Yummy...!!

Fru Ruud sa...

Hei hei!
Tusen takk for awarden!! Har ikke fått tid til å ta imot den før nå... Kjempe gøy å bli tatt med blant dine syv!!
Dette brødet så kjempe spennende ut, det så så utrolig godt ut... Kjempe fint å servere når en har besøk!
Ha ei god helg!
Klem Annette

lovecountrychabbychicstyle sa...

oi dette så bare herlig ut! godhelg klem Lillan

Sissel Olin sa...

Ååh, det såg virkelig godt ut! Tror faktisk jeg skal prøve meg på oppskriften i morgen!:)Hvor mange "muffinser" får man av en slik deig?

Ønsker deg og dine en fin helg:)

Klem Sissel Olin

Ruths datter sa...

Så herlig dette ser ut. Artig å lage noe nytt av og til.Jeg har laget vannbakkelsboller i dag. Skal bruke de til fastelavensboller.Kos deg i helga

Lenas hjem sa...

Hei. Det så utrulig godt ut. Denne oppskriften må jeg prøve. Ha en god helg.

anneskreative sa...

Dette så deilig ut,,,jeg elsker gjærdeig, så disse må prøves.
Syntes det så lekkert ut i muffinsformer,,,,og så fin turmat.
takk for at du la ut oppskriften.
Ha en fin helg.
Anne

Sissel Olin sa...

Nå har jeg prøvd meg på oppskriften selv, og de ble helt nydelige!!:) Tusen takk for en herlig oppskrift!
God lørdag!
Klem Sissel Olin

Lunalu sa...

Nam - dette så godt ut! Kopierer oppskriften, slik at jeg kan prøve den senere! Nå er det baking av sukkerbrød...
Ha en nydelig dag!
Hjerteklem fra Lunalu