Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

21. feb. 2010

Kjeruben


Jeg har vært så heldig å finne denne vakre kerub-engelen på salg!
Har du lyst på litt fakta fra wikipedia om kjeruber?
Her kommer det:
"Kjeruber omtales i Bibelen som engler av høy rang som har spesielle oppgaver. Kjeruber nevnes 92 ganger i Bibelen, første gang i 1. Mosebok 3:24, der det fortelles at Gud plasserte kjeruber for å vokte inngangen til Edens hage, etter at Adam og Eva var blitt forvist ut av hagen.

Figurer som forestilte kjeruber, hørte med til utstyret i tabernaklet som jødene brukte i ødemarken. På lokket av Paktens Ark var det to kjeruber av gull, én i hver ende, vendt mot hverandre, og hadde ansiktene bøyd nedover, som om de bad. Hver kjerub hadde to vinger som var utbredt oppover og skjermet lokket. (2. Mos. 25:10–21; 37:7–9) På de indre teltdukene i tabernaklet og på forhenget som skilte Det hellige fra Det aller helligste, var det brodert bilder av kjeruber. (2. Mos. 26:1,31; 36:8,35).

Kjerubene var ikke framstilt som groteske figurer, eller som små barn. Ifølge et samstemmig vitnesbyrd fra gamle jødiske overleveringer (Bibelen sier ikke noe om dette) hadde disse kjerubene manneskikkelse. Salomos tempel hadde to store kjeruber laget av oljetre og belagt med gull, stående i Det aller heligste. Hver av de var 4,5 m høy. I Esekiels bok er det beskrevet flere syn som skildrer kjeruber; blant annet et syn av et tempel, der vegger og dører var dekorert med utskårne kjeruber (Esek. 41:17–20,23–25). I et annet syn så ledsager kjeruber Guds himmelvogn, og svarer på en måte til løpere.

Selv om jødene hadde bilder av engler, så ble ikke disse englene tilbedt, i tråd med det andre bud om ikke å lage seg et bilde i den hensikt å tilbe det: «Du skal ikke lage deg noe gudebilde, eller noe slags bilde av det som er oppe i himmelen eller nede på jorden eller i vannet under jorden. Du skal ikke tilbe dem og ikke dyrke dem!» (2. Mos. 20:4,5)
I Esekiel 28:12-19 blir det beskrevet en klagesang over kongen av Tyrus. Mange mener at denne sangen har en parallell til Satan Djevelen. I denne sangen står det bl.a. følgende: «Jeg gjorde deg til en strålende og vernende kjerub. Du var på det hellige gudefjell og vandret mellom funklende steiner. Fra den dagen du ble født, var du hel i din ferd, inntil det ble funnet urett hos deg. Din store handel førte med seg at du ble fylt av vold og begynte å synde. Da støtte jeg deg bort fra gudefjellet og gjorde ende på deg, du vernende kjerub, mellom de funklende stjerner. Din skjønnhet gjorde deg hovmodig, og fordi du var så strålende, forspilte du din visdom.» Dette får noen til å trekke den slutning at Satan Djevelen sannsynligvis var en kjerub før han begynte å motarbeide Gud."
Opplysningene er hentet fra wikipedia.
Denne kjeruben eller engelen er velidg vakker synes jeg også er den i et litt rustikk materiale, passer perfekt inn hos meg.
Ha en nydelig søndag!

10 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Å så vakker!!
fortsatt god søndag :-)

Tovepia sa...

Kjerub er for meg et ord i kryssord for engel, så her lærte jeg mye;)
Den var nydelig!
ha en fin kveld og klem fra meg;)

Manne's hverdag sa...

Utrolig vakker - og for en fantastisk flott bildemontasje!!!

Torilpia sa...

Nydelig kjerub .. (nytt ord) .. :o)

Takk for litt undervisning :o)

Ha ei super ny uke - klemmer!

sylvia sa...

hei,
åå den var nydelig,tror frk.olsen får den inn nå i vår,ikke sikker men tror det er den,nydelig er den med duen i hendene.
joda de fersken grenene er ekte,
mester grønn har dem..3 for pris av 2...
ønsker deg en fin kveld,
klem fra sylvia

FruLisa sa...

Nå kommer det ingen ekstra side opp, men jeg skal gi deg beskjed jeg...

Ha en fin kveld videre!

GroLinda sa...

Ååååå såååååååååå nydelig den er!! Helt praktfull! Sånn vil jeg også ha ;o) Koselig det du skrev om kjerubene også. Ikke alle som vet hva de er og hva de betyr. Endelig er jeg på nett igjen....men det popper opp noe reklame-dritt ennå! Skjønner ikke hvordan jeg skal bli kvitt det. Prøvde å slette innlegg og kommentarer som var fra tiden da jeg begynte å få denne "blindpassasjeren" fra en eller annen blogg! Ser ikke ut til at det forsvinner helt.. Har du vært borti det?? Kan du hjelpe meg litt med bloggen når jeg kommer til Sylvia??
Ha en vidunderlig flott uke min venn og kos dere masse ;o)
Klem fra Gro :o)

Nostalgia sa...

Så vakker den var *smelt*. Skulle gjerne hatt noen slike både innomhus og i hagen. Du lager noen aldeles nydelige montasjer av bildene dine, det er en nytelse å komme inn på bloggen din :-)

Ønsker deg en fin uke !
klem, Nostalgia

IngunnBW sa...

Den var kjempelekker! Så kjerub er sjef over alle englnene? Over erkeengel også? Hmm...ikke lett å holde styr på alle disse englene :) Jeg liker mer og mer at ikke alt er hvitt, så denne utførelsen var virkelig helt skjønn :)

Magdalena sa...

interessant... visste ikke dette..
klemklem