Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

15. apr. 2010

Overblikk over Vilnius

På disse bildene er det ikke mange gamle og nostalgisk-romantiske bygninger å få øye på...
Her har jeg klatret opp i TV-tårnet i Vilnius, som forøvrig er åpent for turister og som serverer fantastisk god mat i lokaler som ligner på en restaurant fra 70-tallet.
Da vi satt å spiste gikk tårnet rundt av seg selv slik at vi fikk se hele Vilnius og omegn fra lufta i løpet av 45 minutter.
Mange grå og slitte blokker, nesten ikke eneboliger å skue. Litauen bærer preg av kommunistisk styre gjennom mange år.
For dere som er interessert i fakta, klipper jeg inn litt om Litauens historie fra wikipedia:
På 1300-tallet var Litauen det største landet i Europa, og dagens Hviterussland, Ukraina samt deler av Polen og Russland var områder underlagt Storhertugdømmet Litauen. Med Lublinunionen av 1569 formet Polen og Litauen en ny stat, Det polsk-litauiske samveldet. Samveldet varte i over to hundreår, fram til nabolandene begynte å trekke store deler av samveldets landområder ut av unionen, fra 1772 til 1795. Det russiske keiserdømmet overtok nå størstedelen av Litauens territorium. Etter første verdenskrig ble Litauens uavhengighetserklæring skrevet under den 16. februar 1918, og landet ble nå på ny opprettet som en suveren stat. Fra 1940 ble Litauen først okkupert av Sovjetunionen, og deretter av Tyskland. Da andre verdenskrig nærmet seg slutten i 1944 trakk nazistene seg tilbake, og Sovjetunionen okkuperte Litauen på nytt. Den 11. mars 1990 ble Litauen den første sovjetrepublikken som erklærte sin uavhengighet fra unionen.
Håper dere har hatt glede av den lille reise-skildringen min fra turen til Litauen, kanskje noen har lyst å reise dit selv også? Foreløpig er landet et billig reisemål både når det gjelder fly, hotell og restauranter dessuten er det jo ikke lange turen fra Norge, så man trenger jo ikke mer enn en helg for å reise dit.....
Ha en fin torsdag!

1 kommentar:

Lolas datter sa...

Tusen takk for nydelige bilder og tekst fra reisen din til Litauen/Vilnius som du har delt med oss i de siste innleggene!

Ha en fortsatt fin kveld.

Klem Lolas datter.