Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

21. apr. 2010

Palmehaven på Grand Hotel

I forrige uke var jeg i Oslo på en konferanse, mellom øktene inviterte jeg min kusine på lunsj. Vi gikk til Grand Hotel, men ikke på Grand café, som er godt kjent, vi gikk inn hovedinngangen til hotellet og forbi resepsjonen, der - i hjertet av Grand hotel - ligger Palmehaven.....
Grand hotel har en fasjonabel fasade mot Karl Johans gate, her står jeg på "løvebakken" og tar bilde.
Palmehaven eller Palmen, som den heter, er en av Oslos best bevarte lille hemmelighet – en arkitektonisk perle i hjertet av hotellet, med sin karakteristiske glasskuppel.
Det er ingenting å utsette på omgivelsene her - eleganse, lun atmosfære og svært oppmerksom betjening. Stolene vi satt i var nydelige, lenestoler, som gjorde lunsjen til en enda mer avslappende opplevelse enn vanlig.
Her møtes folk til lett lunsj, utsøkte smørbrød og deilige kaker,i travelheten. Palmen er i tillegg svært etterspurt for lukkede selskaper.
Klientellet som besøkte palmen samtidig som vi var der var eldre, ærverdige damer og et par forretningsfolk. Dette er stedet for tradisjon og eleganse, ikke forvent deg noe moderne og nytenkende innen matveien. 
Palmen var opprinnelig en åpen hotellhave med springvann, kalt Palmehaven, hvor man kunne sitte og nyte sin drink på en skyggefull veranda, slik Ibsen pleide å gjøre i sommerhalvåret. I 1913 ble haven bygget inn med glasstak og palmegrener, og ble et senter for det internasjonale miljøet på Grand.
Palmen er åpen mandag - fredag fra kl. 11.00-17.00, et smørbrød koster kr. 99,- og alle smørbrødene er å finne på en buffet, så det går raskt å forsyne seg.
Blomsterdekorasjoner og vakre statuer var endel av utsmykningen i tillegg til tunge fløyelsgardiner fra gulv til tak. Man får en litt forfinet følelse og oppfører seg definitivt pent på et slikt sted. Det er nesten slik at omgivelsene taler så sterkt at lillefingeren spretter litt lenger ut til høyre når man løfter kaffekoppen til munnen....
Vi spiste ikke smørbrød, men kusinen min spiste spansk spekemat med ost, oliven og brød og jeg koste meg med kremet fiskesuppe med blåskjell og grønnsaker.

Et besøk på Palmen er virkelig en opplevelse, etter min mening og derfor vil jeg varmt anbefale det. Skal man få den riktige nostalgiske stemningen bør man jo ta med seg en av Ibsens verk eller dikt også. Her har du en liten smakebit på et sitat hentet fra hans penn:
Det er viljen som det gjelder! Viljen frigjør eller feller.

5 kommentarer:

Bente sa...

Skjønne bilder fra et skjønt sted. Ser også nydelig ut med blåskjell, som er en av mine favorittretter.

Klem fra Bente

Beth sa...

For et vakkert sted?
Aldri vært der selv, men jeg har lest om stedet og jammen var det flott der.
Maten smaker sikkert helt forteffelig også!

Klem Beth`s småting...

Lolas datter sa...

Ja, dette var ikke akkurat hverdagslunsj forstår jeg.

Nydelige bilder som du viser fra et eventyrlig, elegant sted å innta lunsjen på. Enten det skulle være høye smørbrød eller annen norsk tradisjonsrik mat, så menyen svært fristende og delikat ut. Forstår at dere kunne nyte dette.

Klem Lolas datter.

lilleba sa...

Bildene gjorde at jeg neste følte stemningen som om jeg var der !!

Nydelig !

Klem fra Lilleba på Rusk og Rask

Ruths datter sa...

Der har jeg ikke vært før. Det blir på neste Oslotur. Takk for tipset Lenemora.