Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

10. aug. 2010

Fana kirke i Bergen

Idag vil jeg vise noen få bilder fra Fana kirke i Bergen, Har også "sakset" noen opplysninger fra Wikipedia, for dere som er kunnskapslystne.... 
"Steinkirken er antatt bygget ca. år 1153, og er nevnt første gang i et vernebrev fra pave Gregor IX i 1228.  Kirken ble restaurert både innvendig og utvendig i 2008. Det er ca. 450 sitteplasser i kirken. Skipet er romansk, mens koret er gotisk. Kirken og landskapet rundt er Bergen kommunes tusenårssted.

Ifølge et gammelt sagn skal to brødre, den ene av dem blind, ha fisket opp et sølvkors utenfor Korsneset i Korsfjorden i Fana. Den blinde skal ha blitt leget etter å ha rørt ved korset.
Så skal de ha brakt korset til kirken, hvor det skal ha leget syke som rørte ved det. De syke skal ha kastet fra seg krykkene på et sted ved kirken som også i dag heter Krykkjehaugen.
Det fortelles at presten Peder Simenssen i 1546 skal ha brent seks hestelass med krykker og staver fra dette stedet.
Fana kirke var i middelalderen en pilegrimskirke. Etter reformasjonen skal korset ha blitt fjernet av Tord Roed, lensherren på Bergenhus, men båten som førte det skal ha sunket. I vernebrevet fra pave Gregor IX er kirken omtalt som Det hellige kors' kirke.Vi besøkte kirken i forbindelse med et bryllup - bryllup er vakkert. Kjærligheten dirrer i luften, jeg ser lettere livet i perspektiv på slike dager, det er sunt og godt.
Ha en fin uke videre alle sammen og takk for hyggelige kommentarer!

7 kommentarer:

M sa...

Hei kjære Lenemora!
Jeg er døpt i den kirken!
:D!
Klem, M

Prinsessen paa erten sa...

Flotte bilder :)

Ha en fin uke du også.

P.

Nostalgia sa...

Dette er en fantastisk flott kirke i nydelige omgivelser. Perfekt ramme for et bryllup.:-) Her er også min yngste datter døpt

Ønsker deg en fiiin onsdag !
klem, Nostalgia

fru Dyregod sa...

Artig å høre slike historier fra gamle kirker. Jeg tenker ofte at det var mye som ble fratatt folk ved reformasjonen; alle disse relikviene,som var kjent for å kunne helbrede. Det folk søkte den gangen søker de i dag etter i "alternativindustrien". Et tankekors for oss i dag. Nydelige detaljbilder av bruden også, forresten!

Anne (Moseplassen) sa...

så vakker kirke med fine trygge trivelige detaljer :)

Marit ♥♥♥ sa...

Så koselig at du vil følge bloggen min :)

Kjempeflotte bilder du tar!!!
Ha en fin kveld :)

sylvia sa...

hei Lene.
ååå så skjønn en kirke,tenk såå gammel,
en fryd for øyet å se.
nydelig bilde av bruden å,koselig å være i bryllup.
ønsker deg en flott helg min venn,
ja nå har vi sommer igjen.
klem fra sylvia