Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

23. apr. 2011

Påskevandring i Lenemora's verden - del 7

Hva skjedde da Jesus hang på korset?
Det er mange ting man kunne nevne her, men jeg tar bare med et par av de ytre omstendighetene som skjedde.
Fra kl. 9 til 12 på formiddagen la det seg et mørke over hele landet og solen ble formørket, dette varte i 3 timer!
Dette kunne ikke vært en vanlig solformørkelse, siden påsken alltid feires ved fullmåne og da kan det ikke bli vanlig solformørkelse. Det var et overnaturlig ugjennomtrengelig mørke, et bibelsk tegn på dom.
Når dette skjedde uttalte Jesus: ”Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg?”
Samtidig revnet det store forhenget som skilte ”det hellige rommet” fra ”det aller helligste rommet” i templet (der paktens ark stod). Forhenget var vevd ull og var ca. 6 cm. tykt, det revnet ovenifra og ned!
Dette var et tegn på at Jesus hadde tatt bort det som skilte mennesket fra Gud og at enkelt-mennesket nå hadde mulighet til å ha personlig og direkte kontakt med Gud.
Det ble jordskjelv og døde mennesker kom ut av gravene sine da steinene falt fra døråpningen.
De som stod å holdt vakt ved korset ble veldig redde og sa: ”Dette var virkelig Guds sønn!”
Har du lyst og lese dette avsnittet i Bibelen, kan du finne frem i Matteus evangelium, kapittel 27, vers 45-54.
Jesu død på korset er kanskje den mest dramatiske hendelsen i historien.
Gud er blitt menneske og tar på seg all straff som menneskene egentlig fortjener for å gjøre det mulig for oss mennesker å ha personlig kontakt med Gud og bli reddet fra dommen

Senere på ettermiddagen blir Jesu legeme tatt ned av korset, smurt inn med oljer og lagt i et linklede i en ubrukt grav som tilhørte Josef, en rik mann fra Arimatea, som var blitt en av Jesu tilhengere. Han fikk tillatelse fra Pilatus til å hente liket av Jesus og legge det i den ny-uthogde graven i fjellet. En stor stein ble rullet foran inngangen til graven, slik skikken var.

Imorgen - oppstandelsen!

2 kommentarer:

Lolas datter sa...

Det er så fint å følge "påskevandringen" din. Forunderlig at da Jesus ble født, ble nattehimmelen som høylys dag fordi en himmelsk hærskare viste seg og forkynte at en Frelser var født. Og da Jesus ga sitt liv på korset og døde, ble høylys dag til stummende mørke...som om Gud selv stafester begivenhetene!

Heidi sa...

Takk for fin påskevandring! Gleder meg til morgendagen, som er selve høydepunktet :)