Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

10. apr. 2011

Ukens Tema - Påske egg

( Vil du se flere bilder av dette egget, kan du se under innlegget, der ligger bilde med link.)
Denne ukens Tema er påske egg, nå er det bare noen dager igjen til påske og pynte-eggene tas frem.
Jeg har dette vakre egget fra Lisbeth Dahl i to størrelser, det står fremme mye lenger enn påskeuken, for eggene er bare sååå vakkert!
 Takk til dere som linket innlegg under "Gammeldags lørdag" igår!
Den heldige som ble trukket ut denne gangen var "Lises hjertegleder" som kan vente seg en koselig liten overraskelse i posten denne uken, bare send meg adressen din på lenemora@yahoo.no !
Eggene jeg viser dere idag, kan deles og fylles med noen små godsaker, som jeg har gjort her - familiens yndlings gotteri: mokkabønner!

Her kommer litt fakta om eggets tilknytning til påskefeiringen, hentet fra Wikipedia:
"Egg er eit urgammalt symbol for nytt liv og grøde. Verda blei skapt eller klekt frå eit egg i fleire opphavsmyter, og egg er tradisjonelt blitt gjevne som gåve til nyfødde. Den gule plomma i egget kan stå for sola som gjev varme og liv om våren. Våren er også årstida då fuglar legg egg, og var tradisjonelt tide då høns tok til å verpa igjen etter vinteren.
Egg er blitt brukte i samband med vårhøgtider frå gammalt av, mellom anna i gammal slavisk tradisjon, der pynta egg fungerer som ein slags talisman for det nye året, persisk nyttår, der farga egg står som symbol for verda og lukke, og jødisk pesah, der ein dypper eit hardkokt egg i saltvatn under sedermåltidet som symbol på nytt liv og på feiringa i Tempelet i Jerusalem.
Den kristne kyrkja hadde også tidleg eit forbod mot å eta egg under fasten, eller i det minste den stille veka. Egg som blei lagde i denne tida blei tekne vare på og ofte pynta, til dømes farga raude, til minne om blodet Jesus ofra på krossen eller som eit uttrykk for gleda over oppstandinga hans. Med sitt løfte om liv innanfor skalet har egg i kristen tradisjon blitt ståande for gjenoppståinga til Jesus. Dei tre elementa — skal, plomme og kvite — som utgjer eit egg er også blitt sett på som eit symbol for treeininga."

Håper mange av dere har liggende innlegg med bilde av påske egg, enten fra dette året eller tidligere år. Jeg vil veldig gjerne at du linker nye eller gamle innlegg under dette innlegget!
Ønsker alle en flott søndag!

3 kommentarer:

Underberget sa...

For noen nydelige påskeegg du viser her! Lisbeth Dahl har jo bare SÅ mye lekkert... Jeg gleder meg til å se de andres påskeegg her etterhvert.
God søndag til deg!

Linda sa...

Påskeeggene er helt nydelige!
Har ikke noen slike, men skal være på utkikk i butikkene:)
Ha en fin søndagskveld!

Tommensgirl sa...

Så nydelige påskeegg du viser frem:) kjempe lekre:) Ha en herlig mandag:)
Klem