Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

2. apr. 2011

Gammeldags lørdag 02.04.11

Denne gamle jernplaten er laget i 1912 til minne om Roald Amundsen som nådde sydpolen i desember 1911.
Jeg synes den virkelig gjenspeiler nasjonal stolthet og glede over å ha nådd et mål. Vil du lese den spennende historien om hvordan Amundsen nådde sydpolen, får du en smakebit her og en link (les mer) der du kan lese resten. Historien er sakset fra Wikipedia:
Sydpolekspedisjonen 1910-1912 

Roald AmundsenEtter å ha seilt gjennom Nordvestpassasjen med «Gjøa» i 1903–1906, planla Amundsen en ekspedisjon til Nordpolen. Han fikk låne Nansens «Fram», og utrustet den for en nordpolsferd. Men etter å ha mottatt nyheten om at Robert Peary hadde nådd polpunktet, valgte han å satse på Sydpolen. Amundsen fryktet at Nansen ville ta tilbake «Fram» dersom han fikk kjennskap til de endrede planene, og fortalte derfor bare sin bror og kapteinen på «Fram», Thorvald Nilsen, om at Sydpolen var målet. Først da «Fram» kom til Madeira fortalte Amundsen resten av mannskapet om planene. Samtlige valgte å følge med Amundsen til Antarktis...........les mer
Platen jeg har tatt bilde av, henger hjemme hos mamma og pappa.
Vil du vise frem noe gammelt du eier og gjerne fortelle historien bak gjenstanden, så lag et innlegg på bloggen din og link til dette innlegget (står beskrevet nedfor hvordan du gjør det). Jeg blir jeg kjempeglad hvis du linker og trekker derfor en ut en av linkene som får en overraskelse i posten!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Det var en fin og historisk skatt. Ikke viste jeg at du har gitt ut kokebok. Så flink du er.
Klem Anki

Anonym sa...

Så flott den var !
At det går an å lage så "levende" bilder på en jernplate...
Jeg koser med med denne utfordringen din.
Ha en super helg.
Klem fra Ingunn :)

Linda sa...

Jeg kom over siden din hos Asbjørg.
Dette vil jeg være med på!
Artig og interessant å lese om gamle gjenstander:)
Er ikke sikker på om jeg får til noe innlegg i dag, men blir i såfall med neste lørdag.

Flott gjenstand du viser og interessant lesning!

Jeg legger meg til som følger hos deg.
Ha en flott helg:) Klem

Asbjørg sa...

Utrolig flott,en veldig spesiell skatt dine foreldre har!
Da skal jeg en tur innom de andre Gammeldagse,veldig flott tiltak dette,finner nye blogger også!Ha en fn helg!

Anonym sa...

Så flott den er, en utrolig skatt dine foreldre har.
Takk for du lager til denne utfordringen, det er så kjekt.
Nå skal jeg kose meg og se på de andre bidragene.
Ha en fortsatt fin helg.
Klem fra Mio

Mandy Lou sa...

Denne platen var både fin og historisk. Spennende å lese historien bak. Morsom ide med gammeldags lørdag. Tror jeg må finne fram noe gammelt jeg også. En god lørdagskveld til deg! :)

Nanne sa...

Så fint at du har en slik "stafett" hvor vi viser gamle ting. Det er så mye fint som er samlet rundt omkring. Hyggelig at du la deg som følger hos meg. Alltid moro å bli kjent med nye her inne.

Mary-Anne sa...

Dette virker såååå hyggelig at jeg hiver meg på :)

Monica sa...

Jeg rakk det akkurat før klokka slo 12 gitt:)
Har fundert i hele dag, mens jeg har skrapet og pusset på mørkloftet, hvilken gjenstand som skulle være med å fortsette historien jeg begynte på sist.
Da jeg kom på at skuvsenga ville egne seg, var det alt for sent til å få tatt noen bilder, kanskje jeg bytter dem ut i morgen... Er det lov?

Veldig kjekt at du har laget denne utfordringen, de gamle tingene får nesten enda større betydning etter at man har satt litt fokus på dem. Artig å se hva andre viser fram også, skal ta meg en runde å se nå.

God Søndag :))

Unknown sa...

Jeg er ikke så flink med interiør sjøl, men synes det er så mange fine blogger om det! En veldig fin blogg, dette *smil* Jeg følger *smil igjen*