Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

15. aug. 2009

Inntrykk fra Istanbul


I sommer stoppet vi noen dager i Istanbul på vei hjem til Norge. Som du vil se her, en by med mange vakre detaljer, stappfull av gamle historiske gjenstander og steder.


Vi så mange kvinner som var helt tildekket bak svarte stoffer - og hver tredje time kunne bønneropene høres overalt hvor en befant seg. Ikke tvil om at det ligger et tykt Islamsk slør over folket som bor i Tyrkia.

De av dere som liker Agatha Cristies bøker om Hercules Poirot, vil nok dra kjensel på denne togstasjonen. Dette er endestasjonen på Orient-ekspressen - Nacar - her ble deler av filmen "Orientekspressen" spilt inn.


Overalt hvor vi gikk, var det vakre, gamle murer med klatrende grønne planter. Vi bodde i den gamle delen av Istanbul.
Under ser du ulike gulv vi gikk på - jeg synes det er så fasinerende med gulv der mennesker har tråkket i 100-vis av år.

I tilknytning til moskeene var det gamle vaske-servanter til å vaske bena, hendene og hodet i. Under ser du en av de vakre kranene som fantes på disse stedene.

Istanbul er den største byen som ligger på det europeiske kontinentet, den er delt i to med en bred kanal der det er mye båttrafikk. Alle skip som skal fra Middelhavet til Svartehavet må kjøre gjennom dette strede.
Den gamle delen av Istanbul ligger på det europeiske kontinentet, mens den nyeste delen ligger på det asiatiske kontinentet.

Under ser du vogner fra gameldager som var utstilt på et av museene.
Vi fikk også se en prosesjon med folk som var utkledd som soldater etc. fra en svunnen tid.
Dette ble mange bilder, men vi opplevde og så mye mer. Istanbul er en travel og interessant by, med mye hyggelige mennesker. Til slutt får du et bilde av noen vakre Hortensia, det bare bugnet av dem i parkene.

Istanbul er virkelig verd et besøk hvis man liker å dykke litt i historien!

11 kommentarer:

Heidi sa...

Takk for at vi fikk ta en liten visitt i Istanbul! Har aldri vært der, men det er tydelig en spennende by. God helg :)

Lunalei ;-) sa...

Så fine bilder du viser. Fikk lyst til å reise dit selv!
Ønsker deg en nydelig lørdagskveld.
Klem fra Lunalu

Anonym sa...

Vill bara säga att jag gillar Din sinnliga & sköna blogg.

Har Du lust att vara med och tävla på min blogg, så är Du välkommen. Jag lottar ut priser från Lisa & Smällkaramellen, som jag tror att Du kommer att gilla!!

Trevligen från Agneta, mitt i svenska Österlens-spenaten

http://kalimerablogg.blogspot.com/ sa...

Nydelige bilder og flott skildring du har lagt ut. Har selv vært i Istanbul 2 ganger, og stortrives der. Likte meg særlig godt i de gamle markedene - snuse inn dufter av krydder - ja du vet om du har vært der.
Ha en herlig lørdag.
Hilsen Helen

Laila -Karin sa...

Så vakre bilder , utrolig koselig å få se.
Trives veldig godt her hos deg.
Ha en fin søndag

lilleba sa...

Sååå mye vakkert !
det er slikt en lever lenge på i ettertid.

Her er det historisk sus i hvert et bilde.

Klem fra Lilleba på Rusk og Rask

Hverdagsdrømmer sa...

Hei! Første gang jeg er inne på bloggen din, og jeg liker den kjempegodt! Så nemlig at du var satt opp som følger på min blogg, og da ble jeg glad :-)
Så utrolig vakre bilder! Skulle egentlig vært i Istanbul fo 2 år siden, men reisen ble avbrutt pga sykdom. Men, det står på ønskelisten! Ha en strålende uke! Jeg kommer tilbake hit!

sylvia sa...

så skjønne bilder du viser oss,aldri vært der,men fikk veldig lyst nå,jeg liker å blir fasinert av gulv og historier som har gått over dem.ha en fin august dag,fra sylvia

pepperkverna sa...

Fantastisk! Hege

M sa...

Interessante bilder, og som vanlig så kreativt satt sammen, du er så flink!
Klem,M

Lisas hjem og skatter sa...

så fine bilda :O) "drømme seg bort"-bilder!!! Herlige ord du delte med oss i dag :)

klem