Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

11. sep. 2009

The seven churches on Aran Island

Da går reisebrevet fra Irland mot slutten....
Men først skal du få være med til The Aran Island. En øy utenfor vestkysten av Irland, 45 min med ferge. Landskapet er goldt, sletter som begeveger seg i høyder og daler, belagt med grønt gress og hundrevis av lave steinmurer.
En av hovedattraksjonene på øya er "The seven churches" Et sted med ruiner fra 800-tallet. Her har det ligget flere kirker og et munke-kloster. Hvorfor stedet blir kalt de 7 kirker er man ikke helt sikker på.
Innfelt i bildet over ser du et kors og initialer.
Det var mange gravstener på kirkegården rundt kirkene, Det var inskripsjoner på flere av dem, det stod f.eks. "Be for sjelen til ....." også navnet på den som lå begravet.
Du kan også se et bønnekjede som henger rundt en gravsten på bilde under.
Det var svært stemningsfult sted helt i havgapet, uten noe særlig vegestasjon utover strå, gress og lave busker.
Det må ha vært svært værhardt å bo her, Atlanterhavet stod rett inn på alle kanter av øya.
Her ser du det typiske landskapet med steingjerdene, slik så det ut overalt.

Vi stoppet for å spise lunsj på en herlig liten hytte, ikke langt fra noen ekstraordinære klipper som øya er kjent for (bilder kommer lenger nede)
Maten i denne hytta var typisk Irsk bondekost med veldig grovt brød og grovt oppskjært kjøtt med grønnsaker - veldig godt. (Glemte desverre å ta bilde av maten, var nok veeeeldig sulten...)

Vi måtte gå i 20 minutter for å komme til de spektakulære klippene, hvis du har vært på Kjærag eller Prekestolen i Rogaland, så minner dette litt om det, men her på Aran Island, er kystlinjen rett ut mot havet med vær og vind, og du kan se langt langsmed havet. Jeg tenker det lå ca. 300 meter over havet. (I Rogaland er det sikkert tre ganger så høyt over vannet, men vannet er en fjord som ligger "stille")

Det var så vakkert her som dere bare til en viss grad kan få del i gjennom bildene.

Når man snudde seg og så innover land så det slik ut:
Jeg avslutter med et nyyydelig bilde tatt fra området rundt de syv kirkene. Denne plassen er som en hemmelig have for meg, hadde jeg vært liten ville jeg lekt der i timesvis.

Det var en opplevelsesrik tur vi hadde til Irland, mange vakre inntrykk, mye god mat og litt innsikt i Irsk kultur og historie.
Jeg kan virkelig anbefale alle å ta en lang-weekend til Dublin og Galway i Irland.

4 kommentarer:

sylvia sa...

jeg bare sitter å kikker å kikker på det vakre landskap og herlige bilder..helt betatt..har du fått irland ut av kroppen??
KOSELIG å treffe deg hos frk olsen i dag,du var så utrolig fin .
ønsker deg og dine en hyggelig kveld .fra sylvia

Anonym sa...

Takk for tekst og fine bilder fra Irlandsreisen som du har gledet oss med de siste dagene. Det siste bildet har et spesielt flott lys.

Klem fra mamma.

Hepburn Hilton sa...

Hei :O)

Utrolig vakre bilder du tar!! De huset var jo bare fryktlig søtt!!

Takk for at du stakk innom bloggen min. Jeg er norsk, Oslo jente. Bare har bloggen min på ebgelsk for jeg føler at jeg kan færdes mer i bloglandia da, det er lettere å forbli anonym (noe jeg liker for da kan jeg virkelig skrive om hva jeg vil) og ike minst det er bra for å holde engelsken ved like :)

Christine sa...

Så utrolig vakkert! takk for fine bilder;O) drømme drømme...

Og, tusen takk for at jeg ble den heldige vinneren av sommerkonkurransen din. Så en utrolig fin gave også da.... jeg har sendt deg en mail.

Tar en videre titt i bloggen din- den er virkelig koselig.

ha en flott helg

klem