Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

9. sep. 2009

Sightsing i Connemara, Irland


Som nevnt i forrige innlegg reiste vi på en flott sightsing tur i en nasjonalpark på vestkysten av Irland. Idag får du se noen bilder fra dette området som heter Connemara.
Første stopp var "The silent man bridge", en lite steinbro som var sentral i en irsk-produsert film på 50-tallet med samme navn som broen. Egentlig ble nok broen oppkalt etter filmen da den ble en suksess.
Det var utrolig grønn og vakker natur i Iralnd, været vi hadde da vi var der vekslet mellom sol og regn og oppholdsvær med litt skyer.
Siden det er så frodig, var det mange vakre plasser å se der de ulike vekstene har fått fred til å vokse og sno seg rundt hverandre. Det gir en spesielt nostalgisk og romantisk preg.

Vi stoppet ved et typisk Irsk hus med stråtak. Inni huset var det samlet endel gamle gjenstander og satt frem noen voksdukker i naturlig størrelse som forestilte et slags drama.







Områdene vi kjørte gjennom lignet til tider litt på snaufjellet her i Norge, den lille hvite hytte tjente som bolig for mannen som hadde ansvar for å passe på at folk ikke fisket ulovlig i vannene på eiendommen til eieren.
Eieren av dette området var mannen som konstruerte "Titanic" og som - da skipet sank - kledde seg ut som en kvinne for å få plass i en livbåt! (Snakk om feiging!!) Han flyktet til Irland, kjøpte et stort område her og bosatte seg langt fra folk. Nå er det sønnen som eier området.


Litt høst farger har også kommet som du kan se...
Til slutt idag: en snegle med en bitte liten snegleunge, nusselig så lenge de ikke sitter i hagen min....
Imorgen kommer flere bilder, men da skal jeg vise litt av hva vi spiste da vi inntok Irland...

4 kommentarer:

Tovepia sa...

Nyter bildene dine;)
ha en fin kveld videre og klem:)

irene sa...

Ja du kan virkelig få en till å drömme sig bort! Du er så flink till å skrive,
og det blir veldig intressant.
Ha en god natt!

Klem Irene

Stubbetufsa sa...

Nydelige bilder fra Irland! Du har nok hatt det flott, ser jeg.
Morsomt at du likte gaven, de blonderemsene kjøpte jeg på loppis i Sverige i sommer. Jeg har vasket dem. Han som solgte dem, så nok ikke verdien av dem, så han var veldig billig!
Ha det fint!

sylvia sa...

hei igjen,
jeg er så fasinert av bilder å det du skriver om irland,må nok bli et reise mål en gang for meg å skjønner jeg nå,så herlig der,gleder meg alt til neste innlegg,ha en flott dag
klem fra sylvia