Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

6. apr. 2010

Vilnius - del 1

Som nevnt i forrige innlegg har jeg besøkt Litauen for ikke mange ukene siden. Det var grått og regntungt da jeg tok bildene nedenfor.
Vi besøkte Vilnius, hovedstaden i Litauen. Vi bodde i den gamle delen av byen, med mye sjarmerende bygninger. Idag får du se en park vi besøkte søndags morgen. Vi traff mange mennesker på vei til messe i de mange kirkene som lå rundt forbi.
Vilnius' landemerke er  "Tre Kors". Dette er et stort hvitt monument med tre kors som skal være til minne om nitten fransiskanermunker som ifølge en legende, skal ha blitt myrdet av lokale hedninger på 1300-tallet.
14. februar 1009 ble Litauen «oppdaget» av tyskere, med erkebiskop Bruno i spissen. Quedlinburg-annalene i Tyskland er beviset for dette, der det står: «Sankt Bruno, alias Bonifacius, erkebiskop og munk, ble drept av hedningene sammen med 18 av sine brødre på den russisk-litauiske grensen».
Dette er den første historiske benevnelsen fra Litauen.
I juli 2009 feiret Litauen dette 1000 års jubileet og vår, kong Harald, var tilstede der.

Litauen var et av de siste hedenske landene i Europa, det ble ikke "kristnet" før i 1387. Det er hovedsakelig romersk-katolske kirker der, men det finnes også ortodokse.

Det kommer et par innlegg til om min lille ferie i Litauen - har jo noen bilder å vise dere.....
Ha en fin tirsdag kveld!

3 kommentarer:

sylvia sa...

nydelig der,vakkert med alle kirkene,såå koselig,vi er bedt dit mang en gang,men ikke vært rett tid ennu,blitt kjent med en familie derfra,
ha en fin dag,
gleder meg til fortsettelsen.
klem fra sylvia

Evelyn sa...

Hei :) Takk for at du tar oss med på reisen.. innteresant.

Ha en fin dag :)

IngunnBW sa...

Så flotte bilder, ble helt betatt av den steinlagte gaten. Takk for at du deler turen din med oss:) Gleder meg til flere bilder og reisebrev :)