Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

9. mai 2010

Bortom kirkeristen - Bacchus café


I de siste årene har Oslo domkirke vært inntullet i stillaser og plastikk. Renovasjonsarbeidet har tatt lang tid. Men da jeg var en tur i Oslo i april, var endelig kirken gjenåpnet og stillasene borte.

Nå fremstår kirken mer lik sin opprinnelige farge enn på mange år. Den er vakker å se på, blyglassvinduene er nyvaskede og hele taket har fått nye takstein og kobberplater, virkelig et vakkert syn.


Gjør døren høy og porten vid.....
Dette er en sideinngang til kirken.

Bildene jeg har tatt er tilfeldige, hadde ikke i tankene at jeg skulle skrive innlegg om dette, så det burde vært mange flere bilder fra ulike vinkler, isteden ble det bilder tatt fra kirkeristen, der trikken går forbi, like før jeg skulle inn og spise lunsj.
Jeg spiste deilig hvit baccalao, glemte å ta bilde av den deilige maten, men kan virkelig anbefale Café Bacchus som ligger i de sjarmerende lokalene i kirkeristen, som du kan se på bilde. Bacchus café ligger akkurat til venstre der trikken er på bilde.

Denne lampen hang over inngangsdøren da jeg kom inn.
Det er trangt og intimt, personlig og særpreget på  Bacchus café.


De har en rar liten mezzanine/balkong/hems/halv-etasje, med en litt skummel vindeltrapp midt i lokalet, og en stor bakgård som vender inn mot Domkirkens gårdsplass. Der kan man nyte mat og drikke når været er varmt nok.

Menyen klinger med middelhavsk inspirasjon, og de har alltid et stort sortiment av kaker som får enhver til å glemme å telle kalorier.

Utenfor vinduet der jeg satt kunne jeg se dette eldgamle smijerns-gjerde og de flotte, slitte brosteinene. (som du ser på bilde)

Ved bordet stod en gammel kirkebenk, godt brukt. Oslo domkirke ligger som nærmeste nabo til caféen.
Lurer du på hvor du skal spise lunsj i Oslo sentrum, har du fått et godt tips her idag. Det blir ikke siste gang jeg tar turen til Bacchus café!

3 kommentarer:

Janne sa...

Så flotte bilder - og likte vinklingen på historien om besøket ditt der.. Fikk lyst til å ta en tur innom neste gang jeg er på de trakter. Takk! Ha en fin søndagskveld!

Ruths datter sa...

Stilige bilder og takk for tipset. Der blir det spist neste Oslotur.
Klem

IngunnBW sa...

Dette var kjent og kjært :) Men fikk øynene opp for mange vakre detaljer gjennom bildene dine :)