Idag er det tid for å bake deilige, hjemmebakte boller og ikke glem å kjøpe med deg en fløte fra butikken....
Fastelavensboller4 dl. melk
100 gr. smeltet smør
1 dl. sukker
2 ts kardemomme (eller mindre etter smak)
1 ts. vaniljesukker
800 gr. mel
2 1/2 ts. tørrgjær
1 egg
Bland alt sammen og elt godt, settes på et lunt sted for å heve i 60 min. Heving er veldig viktig når det gjelder gode boller. Det er sannsynligvis her forskjell på boller spiller størst rolle. La deigen heve MINST det som står angitt på oppskriften, så er du sikker på et godt resultat.
Trill ut deigen til boller i den størrelsen du lker å servere.
Etterheves i 45 minutter (gjerne over varmt vannbad med håndkle over)
Stekes på 250 grader i ca. 12 min.
Server bollene med stivpisket krem med en touch av vanilje (ta enten frøene fra en vaniljestang i kremen før du pisker den eller tilsett et par teskjeer vaniljesukker sammen med litt sukker i fløten.
Vi pleier dessuten å legge en liten skive med marsipan på nederste del av bollen og litt bringebærsyltetøy på den øverste delen - så blir det nesten en liten marsipankake....
7 kommentarer:
Har også bakt boller i dag.
Har begynt å ha litt havregryn i bollene, syns dei blir saftige og bare bedre av det.
Så lurt å ha marsipan i bollene. Det skal jeg prøve i morgen. Har så mye marsipan som skulle vært brukt opp.
Ha en herlig helg :)
Mmmmmm...dette så supergodt ut!
Gleder meg til i morgen kjenner jeg :-) Marsipan hørtes veldig godt ut til bollene, så det tipset tar jeg med meg videre. Ha en fortsatt koselig lørdag.
Hei.
Så flotte bilder:)
Nystekte boller er sååå godt:)
Her har vi tyvstartet på bollespisingen mens i så 3mila i VM.
Ønsker deg en flott helg.
Klem:)
Nam, de så kjempe gode ut!!
Ummm... dette ser unektelig spiselig ut, da :D
Ha en flott fastelavenssøndag !
Klem fra Lilleba
Dette MÅ jeg prøve :-).
Men ca hvor mange boler blir dette.
MVH Nybegyner
Legg inn en kommentar