Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

13. mar. 2011

Minner fra Roma


For noen år siden var jeg i Roma sammen med familien og noen venner.
Det var en svært varm opplevelse, siden vi reiste dit i juli! Ja, ja noen skjønner ikke sitt eget beste....
Men det skortet ikke på sjarm ihvertfall.
Roma er en by full av historie, uansett hvor du snur eller vender deg kan du se en gammel ruin eller deler av gamle ruiner som ligger i veikanten eller står mellom mer eller mindre moderne bygninger.
Noen av smugene er så trange at det knapt kan kjøres biler der - veldig artig å oppleve!


Den første kvelden vi var i Roma, gikk vi en tur for å se oss om, da havnet vi ved en av Romas mest besøkte serverdigheter, Fontana di Trevi. Vi var så heldige å tilfeldigvis komme innom en konsert utendørs med en operasanger og et helt symfoniorkester bare et par kvartaler fra denne fontene, det var en helt ubeskrivelig opplevelse å stå mellom Romas gamle bygårder å høre den mektige musikke, tårene sprutet på meg!
En nydelig forntene over 20 meter høy. Ved et besøk bør man ifølge legenden kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og sikre at man kommer tilbake til «den evige stad», og hver dag kaster turister mynter i fontenen til en verdi av ca 3000 euro! Pengene går til hjemløse og fattige i Roma.

Fontenen er spesielt vakker om kvelden når det er mørkt rundt og lysene under vann opplyser monumentet.
Colusseum er jo et selvsagt sted å besøke, vi gikk ikke inn, for det var så varmt og køen var veldig lang, men vi gikk forbi colusseum og inn i et stort område med mange flotte ruiner. Husker ikke hva det het og har ikke noen gode bilder derfra.
Vatikanet og Peterskirken er vel også et must. Fantastiske bygninger og helt nydelige malerier, statuer og innvendig utsmykning. Å sende brev hjem fra postkontoret i Vatikanet, verdens minste stat, er jo også en artig opplevelse.
Her ser du innvendig i Peterskirken (hvis jeg ikke husker helt feil), nok av gull og utskjæringer.
Under ser du en tavle med innskjåret navn på alle pavene og hvilke år de hadde sitt embete.
Husk godt fottøy hvis du skal til Roma, det blir mye trasking, her er føttene til datteren min, som hadde tatt på seg nye sko for aledningen.....
Jeg anbefaler Roma, en vakker by jeg gjerne reiser tilbake til!

4 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Så flotte bilder av Byen.. Roma står på min liste over byer jeg vil besøke... og den rykker nok opp på lista etter disse bildene..

klemmer =))

lenapenas-verden sa...

VBlir fristet av storbyferien din,men her må vel alle penger spares til husbygging framover...men senere en gang må det vel bli tid og penger tilen tur...

Ha en strålende mandag : )

ANETTESHUS.COM sa...

Så mange flotte feriebilder!!! Ah! Jeg gleder meg!! Tusen takk for supre reisetips og bildelink:))

Ha en fin, ny uke!

KLEM KLEM
Anette:)

Anonym sa...

Så fine bilder og ikke minst beskrivelser! Kjenner igjen følelsen når man står ved Trevi-fontenen. Utrolig vakkert. Tross hordene av turister.

Området med ruinene ved Colosseum var kan hende Forum Romanum?

A;)