Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

21. apr. 2011

Påskevandring i Lenemora's verden - del 5

Selv om Jesus visste hensikten med sitt liv og var klar over hvilken enorm frelseshistorisk betydning hans lidelse og død ville få for oss mennesker, var det et helvete han gikk gjennom i timene før han overga seg til soldatene.
Jesus ble så hardt presset da han kjempet med seg selv og sin egen vilje og med tvils-tankene som kom imot ham i Getsemane natt til langfredag, at han svettet blod! Det er vel de færreste av oss som har vært i nærheten av et slikt press…..
Som om ikke det var nok å kjempe denne indre kampen, opplevde han også at de nærmeste vennene hans, som han trengte mer enn noen gang, først sovnet fra hele opplegget for deretter å flykte bort da det kom soldater for å arrestere ham.
Vi kan trygt si at Jesus ikke lente seg til andre i den lidelsen han gikk gjennom, han bar alt alene.
Uten å sammenligne graden av smerte og press som Jesus opplevde, kan vi kanskje i løpet av livet oppleve slike personlig getsemane-opplevelser. Situasjoner der du vet hva du skal gjøre, men er fristet til å velge en lettere løsning. Situasjoner der du føler at det kreves all den mot og styrke du har, hvor du virkelig kunne trenge noen ved din side, men hvor venner svikter.
Ordet Getsemane betyr ”oljepresse”. Getsemane var en olivenhage som lå like ved bymurene utenfor Jerusalem.
Kan du tenke deg hvor skviset en oliven-frukt blir når man skal utvinne olje av den? En getsemane-opplevelse er når du presses i så stor grad at de dyrebare oljedråpene i livet ditt kommer ut, olje som kan brukes til å lindre smerter i sår hos andre mennesker. Kanskje det er slik at stort press også kan frembringe det beste i et menneske?
Jesu Getsemane-opplevelse frembragte ”legende olje” (åndelig talt) som kan rense, lindre og helbrede våre menneskelige sår og skavanker.

Ha en fin Skjærtorsdag!

4 kommentarer:

Dronninghuset sa...

jeg følger deg... ;-)
flott.
klem Tove i dronninghuset

Auroras hjem... sa...

Flotte ord ! Godt å bli påminnet hvorfor vi faktisk feirer påsken.
Klem Merete

Refleksjon på livsvegen sa...

Flott du deler!

God Påske :-)

Mandelhjärta sa...

Vil få ønske deg en riktig god påske! :)
Klem Nina