Pærene er høstet og det er på høy tid å få lagret dem på et eller annet vis.
Jeg har funnet en deilig oppskrift på gammeldags pære-kompott - slik som jeg fikk til dessert på søndagene da jeg besøkte bestemor og bestefar som liten.
Måtte jo finne frem litt krydder også, når slikt skal lages....
Måtte jo finne frem litt krydder også, når slikt skal lages....
Nellikspiker er sterke saker, ihvertfall i maten, lukter godt!
Kanel må også til, men muskatt har jeg ikke hatt i, tok litt feil i husken - trodde det skulle være muskattnøyy i oppskriften, så jeg stylet og tok bilder - og fant ut at det ikke var med! Sånn kan det gå....
Her kommer oppskriften:
1 kg pærer
2 skiver sitron
120 g sukker
1 nellikspiker(knust)
1/2 ts kanel
2 ss rødvin eller appelsinsaft
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte:
Skrell pærene og del dem i båter eller terninger.
Kok pærebitene, sitronskiver, sukker, krydder og rødvin/appelsinsaft under stadig røring, til en gylden kompott.
Avkjøl den.
Server gjerne med vaniljesaus eller is til det er nyyydelig!
Fikk dessverre ikke tatt bilde av desserten ferdig stash'a, men dere får bruke fantasien, den er grei å ha innimellom.
8 kommentarer:
Hej Lene
Du er bare såååååå flink!
Ha en koselig kveld!
Klem Irene
Å, dette så deilig ut!! Har ikke pæretre, kun epler og plommer. Plommene ble til saft og eplene tok elgen;)
Ønsker deg ei kjempefin helg og klem fra meg;)
Den som hadde hatt et pæretre, et aldri så lite, som klarer seg i sone 7!!
Det ser godt ut, Lenemora!
Dette så skikkelig godt ut :) Jeg har også henta endel pærer fra det ene treet mitt på hytta og har lurt litt på hva jeg skal bruke alt til og her var en god ide ;)
Kjempeflott blogg du har :o)
Kommer til å komme innom her mer og legger deg til i blogglista mi håper det er greit ;)
Klem fra Iren
å nå ble jeg fristet,du legger ut så mye godt som frister...
ønsker deg en flott fredag.
fra sylvia
Det hørtes veeeeldig godt ut, så denne oppskriften skal jeg ta vare på! Har aldri smakt det før, bare eplekompott, så det skal bli spennende! Ha en fin helg! Klem Cathrine :-)
Å herlig, synes jeg kjenner smaken her og nå !!
Klem fra Lilleba på Rusk og Rask
Hvis du har masse pærer vil jeg anbefale deg å hermetisere dem på den gode, gamle måten! Det er mye bedre enn kjøpe-hermetiske pærer. Har du ikke Norgesglass bruker du vanlige syltetøyglass med skrulokk og setter dem opp ned når du har skrudd på lokket. La dem stå til de er kalde, og de er hermetisk lukket.
Legg inn en kommentar