Man kan jo få julestemning av mindre, synes røde epler til jul er topp! Disse blir spist opp lenge før julegatdinene kommer opp, men det er litt koselig å begynne å tenke i de "røde banene" når kalenderen forteller at vi har kommet til november allerede....
Epler er anvendelige, kan lett lages til kaker, paier eller most, sunne er de også!
Den deiligste terten du kan tenke deg er Tarte Tatin, en fransk tradisjonell terte/pai. Den er ikke veldig vanskelig å lage og smaker vidunderlig! Vil du ha oppskrift, kan du trykke på denne linken: Lenemora's Tarte Tatin
Lurer du på hvorfor den heter Tarte Tatin?
Det sies at søstrene Tatin, som bodde i en hjørnegård i Paris på 1800 tallet og som drev sitt eget bakeri, oppfant denne oppskriften, og solgte den i butikken sin i 1 etasje. Idag selges Tarte Tatin på hvert gatehjørne i Frankrike - har jeg hørt......det hender at ting man gjør lykkes, det gjorde det for søstrene Tatin.
8 kommentarer:
Her passer det vel å si at disse var til å spise opp!
Nydelig!
Klem Lykkeliten
Så deilig det så it
Skikkelig fristende røde epler
Fristende, fristende ..
Og paien så absolutt spiselig ut :)
Klem fra Lilleba på Rusk og Rask
Tusen, tusen takk for en veldig spennene oppskrift og tenk for en flott ære og stas du gjør på meg...
Stor epleklem til deg :)
Nydelige bilder og sikkert kjempegode epler, og koselige små historier har du og.Er stadig innom og titter.
Lekre bilder. :))
Klem Mette.
Mmmm, såå lekre røde juleepler du har? Passet såå fint i glassklokka...
Dette er virkelig verdens beste eplekake....har aldri smakt bedre!
Og de vakre røde eplene er jo en fryd for øyet, enten de henger på treet eller pynter opp inne. Nydelige bilder også!
Legg inn en kommentar