Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

13. mar. 2009

Tarte Tatain

Jeg har funnet en fantastisk deilig oppskrift på en fransk eple-pai-kake.
Paien er svært vanlig i frankrike, selges etter det jeg har hørt, på ethvert bakeri.
Den er ikke vanskelig eller tidkrevende å lage og smaker helt vidunderlig!

Terte-deig:

120 gr. Kaldt smør, som deles i staver og legges i fryseren
1 ss. Sukker
160 gr. Mel
3-6 ss. Is-vann

Bland mel og sukker, sett det i fryseren i mixebollen sammen med en tallerken eller skål med smør-stavene på. La stå kaldt i 20 min.
Kjør det i mixern og tilsett iskaldt vann fra kjøleskapet, litt av gangen til deigen blir passe fast.
Kjevle ut en sirkel på størrelse med den formen kaken skal stekes i, dekk den til med plast og legg den i kjøleskapet.

Sett ovnen på 200 grader


Fyll:

Skrell 7 mellomstore grønne epler og del dem i båter eller små baller

Smelt 100 gr. smør i en panne (eller gryte som tåler stekovn), hell 100 gr. Sukker i, og rør rundt til det løses opp. Tilsett eplebitene og kok det på høy varme i 10-12 min. deretter snur du eplebitene og koker det i 5 min til.
Legg tertedeigen oppå og dytt deigen godt rundt kanten, sett terten deretter inn i ovnen og stekes til lokket er lysebrunt – ca. 25 min.

La terten hvile på benken i 30 min etter at den er ferdig stekt.

Terten snus på hode på et fat og serveres med vaniljeis.






4 kommentarer:

Som mine dager er sa...

Åh, så fristende oppskrift du deler! Jeg er så glad i slike epleterter og må absolutt prøves ut på neste jentekveld ;-)

Takk for hyggelig kommentar. Må jo innom på besøk når jeg ser nye "ansikter" her inne.

Synes du har fått det riktig så koselig her inne hos deg. Liker de grå tonene, rent og lite prangende.

Lykke til videre.

Klem fra Marit

annhelen sa...

Velkommen til blogg-verden. Har ikke blogget så lenge jeg heller. Men alltid koselig når noen legger igjen en kommenter, da vet en at noen har vært innom og kikket.

Lykke til.

Og gode ønsker for en fin helg.

Klem fra ann helen

Randi sa...

Hei du!
Den såg fantastisk god ut...akkurat nå er jeg så sopin(sulten) at jeg godt kunne spist hele greia.

Ha en fin helg

trine sa...

Er helt enig med alle de andre her at denne så bare nydelig ut må prøves neste gang vi skal kose oss.
Som alltid både ser og høres kakene dine fantastisk gode ut!! Min fordel er at jeg også har smakt på mange av dem så jeg vet hva jeg snakker om! Klem fra lillesøstra di;)