Hjemmelagde rundstykker smaker nydelig og lager en deilig duft u huset. Idag får du en enkel og grei oppskrift fra meg.
HALVGROVE RUNDSTYKKER4 dl. Vann
2 ss. Olje
2 ts. Sukker
1,5 ts. Salt
1 dl. Sesamfrø
1 dl. Helkorn
1/2 dl. Pinjekjerner
2 dl. Spelt/hvete sammalt
7 dl. Hvetemel
1,5 ts. Tørrgjær
Denne oppskriften egner seg godt i en brødbakermaskin, men hvis du ikke har det, elter du den sammen, setter den til heving i 1 times tid og ruller ut rundstykkene.
Strø gjerne litt sesamfrø eller andre frø på toppen, det gjør rundstykkene enda mer innbydende.
Etterhev rundstykkene på platen i ca 45 minutter.
Stekes i ovn på 250 grader i ca 10 min.
Tips:
Hvis du har overnattingsbesøk, går det fint an å sette deigen på kvelden og la den kald-heve i kjøleskapet natten gjennom. På morgenen før dusjer, setter du deigen på benken. Når du er ferdig stelt kan du rulle ut rundstykkene og etterheve dem over varmt vannbad før du steker dem. Det lukter nydelig i huset med ferske rundstykker!
Rundstykkene smaker kjempegodt med hjemmelaget tunfiskpålegg, som du kan finne oppskrift på her:
Lenemora's tunfiskpålegg
Håper dere ble inspirert, min erfaring er at familien elsker hjemmebakst!
Ha en fin onsdag!
3 kommentarer:
Alltid noe som frister her inne hos deg... Jammen godt jeg ikke legger på meg hver kang jeg lar meg friste her inne?
Dette var noe å bake til julefrokosten... Mmmm...:-)
Dette ser da bærre lækkert ut !
Synes jeg kjenner duften helt hit :)
Herlig.
Ha en fin kveld.
Klem fra Lilleba
Hjemmelaga bakst slår godt an her i huset også :) Disse så deilige ut!
Klem
Har forresten giveaway på gang hos meg...
Legg inn en kommentar