Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

22. jan. 2011

Anthurium anddreanum hybrid


Etter en oppfordring viser jeg bildene av denne nydelige fredsliljen igjen. Jeg hadde et innlegg med disse bildene i juni 2010.
 Her er litt opplysning om stell av fredslilje: (hentet fra "Bo-grønt" nettside)

Latinsk navn: Spathiphyllum-hybrid

Norsk navn: Fredslilje, fredshylster
Beskrivelse: I vill tilstand er fredsliljen en sumpplante. Dersom den plasseres lyst, vil den blomstre. Den kan også plasseres mørkt, men vil da ikke blomstre. Tåler ikke direkte sol. Kan bli over en meter høy. Blomstene utvikles på våren, og står cirka en måned hver.
Stell: Skal ha mye vann om sommeren, men lite om vinteren. Gjødselvann annenhver uke i april-august


 Disse bildene er tatt hos ei god venninne i Drammen.
OPPDATERING AV INNLEGG:

Jeg har fatt en oppklarende informasjon fra Mira som kan litt mer om blomster enn meg og kan fortelle dette om denne vakre blomsten:
"Dette er ingen fredslilje, det er heller ein Anthurium anddreanum hybrid, altså ein form for flamingo blomst med hjerteforma blad, den fås i rød, hvit og rosa farge. stelles omtrent som fredslilje."
Takk for nyttig info Mira!
4 kommentarer:

fru Dyregod sa...

Fint at du la ut litt info om denne! Jeg fikk nemlig en maken i høst, men var litt usikker på om det faktisk var en fredslilje, siden den har stivere blader enn de vanlige, hvite fredsliljene mine. Den er iallefall nydelig, og har blomstret hele tida siden august her. Fortsatt god helg til deg!

Mira sa...

Beklager! men dette er ingen fredslilje, det er heller ein Anthurium anddreanum hybrid, altså ein form for flamingo blomst med hjerteforma blad, den fås i rød, hvit og rosa farge. stelles omtrent som fredslilje.

Uff, kan godt slutte å blande meg viss det er irriterende.

Ønsker deg ein fin lørdagskveld. Mira.

Lolas datter sa...

Kjempelekre bilder av en vakker plante! :-)
Fortsatt god helg!

toves sammensurium sa...

Heisann...jeg skulle til å korrigere deg ogfortelle deg at dette er en Flamingo,men jeg ser det allerede har blittgjort!!Hva "brnet" heter spiller selvsagt ikke så stor rolle,-en nydelige plante er det uansett,og kjekk attpåtil:)
Kos deg masse med den du:)))
toveklem:)