Igår viste jeg bilder av noen hjemmelagde trøfler og fikk selvsagt spørsmål om oppskriften, så her kommer den:
Disse trøflene er smaksatt med Earl grey te, etter min smak kunne det gjerne vært en litt mer fremtredende smak av teen - så er du glad i earl-grey smaken, kan du med fordel dobble eller tredoble mengden Earl greyIngredienser:
1 1/4 dl. kremfløte
1 ts. Earl grey-te løsvekt (evt. klipp opp teposer)
300 gr. lys melkesjokolade
ca. 300 gr. mørk (64 eller 70%) sjokolade
Fremgangsmåte:
Kok opp fløte og te, ta det av varmen og la teen trekke i 3-5 minutter. Finhakk den lyse sjokladen, og sil omtrent halvparten av den varme fløten over. Rør så sjokoladen smelter og blir blank og kremaktig. Sil resten av fløten i sjokoladen og rør hele tiden. Legg plastfolie tett over massen, så det ikke dannes kondens, og avkjøl massen i rompemperatur til neste dag. Form små kuler av massen (evt. ved å sprøyte den ut av en sprøytepose) og la kulene stå fremme på bakepapirkledt plate til neste dag, i romtemperatur og uten tildekking - de skal "tørke". Sett dem deretter i kjøleskap i 1 time. Smelt så den mørke sjokoladen og dypp kulene i den. Når sjokoladen har stivnet, kan du rulle kulene i melis, legge dem på et glass eller en annen lufttett beholder i kjøleskapet.
Som du ser, er dette en møysommelig jobb, det tar litt tid og krever litt planlegging og plass på benken. Resultatet er likevel virkelig deilig og jobben det tar betaler seg.
Hvorfor ikke lage en liten porsjon til mannen din til valentinsdag, hvis han er glad i slik sjokolade?
3 kommentarer:
Himmel nå fikk jeg lyst på Trøfler..
Snakk om å friste her gitt. Ingen dum idè og gi til sin kjære på Valentinesday!
Ha en fin dag.
Klem
Men du...
Skal tepulveret bli værende eller siles ut så det bare blir smaken..
Er jo ikke noe serlig å spise den tørka teen:))))
Oj oj, gjett om Hubby kommer til å bli glad for noe slikt på Valentines. Han har totalt dilla på sjokoladetrøfler.
Takk for oppskrift! :-)
Legg inn en kommentar