Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

8. jun. 2009

Kvinnen ved brønnen

Hjemme i min mammas stue, står en vakker porseleens-figur. Mamma kaller den " Kvinnen ved brønnen". Hun har fått den til bursdagen sin av sin mamma og pappa en gang de hadde vært på en lengere reise i utlandet. De kunne fortelle at de ikke klarte å gå fra denne nyydelige porseleens-figuren, for den lignet på, og minnet dem så mye om min mamma!
Historien om "Kvinnen ved brønnen" kan du lese i Bibelen. Det er en historie om en kvinne som ikke er likt der hun bor, og derfor går til brønnen for å hente vann når ingen andre er der, nemlig på det varmeste på dagen (siestaen) Når hun kommer til brønnen sitter det en mann der og ber henne om å få vann (noe som er helt uhørt i forhold til den kulturen de lever i)
Samtalen dem imellom er ikke lang, men den har en voldsom virkning på kvinnen, som setter fra seg krukken sin og løper tilbake til byen og roper (all sjenanse og skam pga folke-snakk er som prellet av henne): "Kom å se et menneske som fortalte meg alt jeg har gjort...." Hvorpå hun får hele byen med seg ut til brønnen der de møter mannen, som er Jesus - Guds sønn. Mange av menneskene i den byen begynner å tro at Jesus er Guds sønn og det blir en veldig annerledes dag enn kvinnen hadde forestilt seg. Hele livet hennes blir forandret etter dette.
Av og til kan vi møte positive og gode overraskelser i livet. En samtale eller en hendelse som på en positiv måte forandrer livet. En sånn "før- og etter" opplevelse.
Har du lyst å lese historien slik den står i Bibelen, finner du den i Johannes evangelium i det 4. kapitelet.
Noen ganger er livet bare godt og vi kan nyte hvert sekund, andre ganger behøver vi en forandring, at noe godt skal skje.
Jeg er glad for at jeg kan be og forvente at Gud kommer og hjelper meg når jeg trenger det, fordi Han er unikt interessert i hvert eneste menneske.
En vakker porseleens-figur med en annerledes historie.
Dette innlegget ble visst litt personlig, håper det er greit for deg.....av og til må jeg få være litt åpen om mine tanker om livet, også når jeg er her inne på bloggen.

7 kommentarer:

Magdalena sa...

kjære lenemora vår... dette var vakker og oppbyggende lesning på en mandag morgen,- takk skal du ha...
go`klem, magny

irene sa...

Hej Lene

Tack förett verdefull innlägg idag. du er best!
Klem Irene

Anonym sa...

Flott å lese din blogg Lene. Den er til inspirasjon på mange måter Stå på. Cathrine

Jannicke sa...

..dette var flott å lese. Jeg har lest denne historien før, men det er en stund siden - så godt å få høre den igjen...
Av og til er det godt å være littegranne personlig på bloggen..
Tusen takk for gode fine ord, de skal jeg ta med meg videre.
God klem fra J.

M sa...

Hei hei!
Det ble ikke rabarbra, jeg feiget ut, og laget den samme gamle eplepaien....MEN...med litt pærer...VELDIG modig...tiihii!!

Dette var et flott innlegg!!!
Jeg nyter bakgrunnshistorier, og historier knyttet til spesielle gjenstander....elsker at "ting har sjel"..og det får det jo med en slik betydning!
Det ser ut som Lladro porselen. Jeg har en mamma som elsker og samler på sånt...
Jeg er ikke så glad i den type nips, men må innrømme at jeg synes Lladro er fantastisk i farvene!!!
(http://www.lladro.com/)
Klem fra meg!!!

fru Dyregod sa...

Flott innlegg. Porselensfiguren er vakker, og illustrerer Bibelfortellingen på en nydelig måte. Og det er en fantastisk fortelling, om hvordan Jesus reiste opp en av de som var lavest i samfunnet og ga livet hennes ny mening og retning!

Maliva`s verden sa...

Hei du vakre...En av de nydeligste beretningene i Bibelen....Tenker ofte på det når jeg jobber med rusmisbruker.....og andre som har det vanskelig...Fint at man kan være litt personlig synes jeg..Bloggen er jo en del av vårt liv..så da vil det være naturlig at noe personlig også dukker opp..ikke sant?:O)Ny kvelden min venn..Klem fra Maliva