Disse brytebrødene krever litt tid (heving og steking), men er veldig enkle å lage.
De egner seg svært godt til frysing og "opp-piffing" i ovnen før man skal spise dem. Jeg vil si de er bedre etter en tur i fyseren og deretter i ovnen - men du kan jo prøve selv....
Her kommer oppskriften:
2 ss. sirup
1 l. melk
0,5 l. vann
4 ss. olje
2 pk. gjær (tørr- eller fersk, du bestemmer)
4 ts. salt
600 gr. sammalt grov rug
200 gr. havregryn
200 gr. sammalt fin rug
600 gr. hvetemel
Bland ingrediensene godt, eltes best i en maskin i 10 min. (Dette er en stor deig, så du trenger en stor bolle.)
Deigen skal heve i minst 1 time, deretter heller du deien (veldig løs konsistens) ut på to smurte stekebrett. (Legg gjerne masse frø på brettet etter du har smurt med fett og før du heller deigen over, da blir det en deilig bunn med ekstra mye fiber, bruk f.eks: solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø, valmuefrø.) Strø valmue- eller sesam- frø på toppen.
Sett brettet over kummen på kjøkkenet som du har fylt med skikkelig varmt vann, legg et håndkle over og la brytebrødene etterheve ca. 1 time.
Før du setter brettet i ovnen, bruk en spatel el. til å dele deigen i passe store stykker, slik at det er lett å bryte fra hverandre når den er stekt.
Stekes på 200 grader, nederste rille i 20-30 min.
Deigen er nok til 2 stekebrett, vi pleier alltid ha slike brytebrød i fryseren, så vi raskt kan få "fersk" brødmat til frokost eller lunsj.
I jula er disse også veldig gode å ha, enkelt å lage ferdig på forhånd, men skikkelig godbit på bordet....
Ha en fin fredag!
15 kommentarer:
Du er så flink Lene,
- blir i godt humør av å besøke deg!!
Ha en fin helg, klem Hege.
Hei
Det brødet tar jeg med oppskriften på, så lurt til jul da. Så fine interiørbilder du har tatt. Det er en fryd å se, men jeg plundrer veldig med å laste opp sidene dine.¨Går så tregt.
Ha en fin dag i ditt vakre hjem!
oii dette så virkelig godt ut!!
ha en fin 1 adventshelg:O)
Lillan
hei! de så da utrolig gode ut de brøda!! takker for oppskrift du deler med oss,godt med litt fiber i disse jule tider;)blir fort mye annet usunne saker..:) er så koselig å besøke bloggen din,deilig med den fine musikken som kommer på når man kommer inn her:)
ha en koselig helg:)
Slike oppskrifter set eg pris på...
Så kjekt å ha noko på lur :-)
Brytebrød er kjekt ja .. :o)
Smart å ha i fryseren i juletiden - det er sikkert.
Takk for at du gir oss inspirasjon.
Ha ei flott helg - klem"
Tusen takk for oppskrtift,den skal få bakt før Jul .
Det så kjempegodt ut
Kos deg i helgen
Disse så både gode og sunne ut, en fin kombinasjon;) Synes det er bedre med gjærbakst av dette slag enn alle de 7 sorter;)
Kos deg i helga og klem;)
Nam...det så skikkelig godt ut! Hjemmelaget grovbrød er noe av det beste jeg får. God adventshelg til deg :)
Så godt det så ut! Og deilig med litt sunt nå når vi snart går inn i desember...
Ha en riktig god helg!!
Klem
De brytebrøda hørtes kjempegode ut. De må jeg prøve en dag.Takk for oppskriften. Og julekjøkkenet ditt er nydelig. Ha en god helg!
Hei Lene,
nydelig oppskrift igjen.tusen takk.
tenk at nå er det 1 advent helg,tiden går så fort,nydelig med denne før julstiden.å ja vi skal kose oss,i morra blir det å pynte litt tre ute med lys.
ønsker deg og dine en fin advent helg,klemmer fra sylvia
Du er jo helt utrolig på kjøkkenet ditt,blir rett og slett sjesken,nam nam
du skulle tatt sånn på bestilling!
Ellers så hvar det for meg deilig å få blogget litt igjen;))
Ønsker deg en virkelig deilig helg
klem
så deilig ut!! hmmm..du skal se jeg blir å bake brødi tilleg til pepperkaker i helga ;)
Masse lekre oppskrifter....må ta en nærmere titt på allesammen og prøve meg frem :)
Legg inn en kommentar