Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

24. feb. 2010

Fredslilje (Spathiphyllum wallisii)

Jeg har i mange år hatt en takknemlig plante stående i kroken i stuen, det er en fredslilje, den er grønn og grasiøs, med hvite, vakre blomster.
Fredsliljer er billige planter som fås kjøpt i ulike størrelser. De er takknemlige og enkle å plassere og holde i live. Jeg vanner mine en gang pr. uke.
Her kommer litt fakta:

Valg av grønnplanter kilde

Når man skal velge ut grønne planter er det viktig å velge planter som vil trives med den plasseringen de får. Den viktigste faktoren for et vellykket plantevalg er lysmengden, og de fleste planter trives best dersom de plasseres i nærheten av et vindu. Imidlertid er det mange grønnplanter som klarer seg med mindre dagslys, og som derfor gir oss flere muligheter når vi skal velge plassering.

Fredslilje er en plante som vil trives best med mer lys, men som likevel greier seg bra på plasser med dårlige lysforhold.

Stell av grønnplanter om høsten/vinteren Link til kilde

Når daglengden blir kortere reduseres også planteveksten, og mange planter går inn i en hvileperiode. Det er derfor redusert behov for gjødsling fra starten på november og frem til månedsskiftet februar/mars.
Når du vanner er det bedre å vanne litt om gangen. For planter plassert inn i rommet er det særlig viktig å ikke vanne for mye. Blir plantene stående for fuktig for lenge, fører dette til mistrivsel, og man kan få gulning og bladfall.
Mange planter, som for eksempel fredslilje og bregner, trives ekstra godt dersom du dusjer dem jevnlig
Saften fra Fredsliljen kan virke irriterende på huden, får man utslett eller plager i huden etter å ha vært i kontakt med plantesaften, kan man kontakte giftsentralen pr. telefon.
Da vil jeg bare ønske dere alle sammen en fin kveld og si tusen, tusen takk for koselige kommentarer dere legger igjen, det varmer mitt hjerte...

9 kommentarer:

Beth sa...

Fredsliljer er flotte.
Jeg syntes de har sånt et flott bladverk og heldigvis er de så takknemmelige at selv jeg klarer holde liv i dem! :-))

Klem Beth...

sylvia sa...

hei,
ja elsker fredsliljer jegå ,har en stor en i stua jeg,
ha en fin kveld,
klem fra sylvia

Bossa sa...

God kveld til deg også. Fredsliljer har jeg hatt flere ganger, men med mine antigrønne fingre, lever ikke engang de lenge...

Datt sa...

Bare vann en gang i uken...? Trodde de var så vanskelige jeg! *Springer ut å kjøper en selv*

anneskreative sa...

Så vakre bilder du har tatt av fredslilja di,,,,Lekre kort,,,,,
Ha en fin vinteruke videre.
Anne

Refleksjon på livsvegen sa...

flott info...
er vel på tide å gi litt gjødsel igjen... :-)

IngunnBW sa...

Flott og informativt planteportrett og nyyydelige bilder :)

Njut i din trädgård sa...

Vad glad jag är att hittat hit! Vilka bilder jag ser! Vilka collage!

KOmmer tillbaka snart igen!

multilaffen2 sa...

Mitt nye bad har tre små vinduer. Synd å henge opp gardiner inn mot naboen. Så jeg kjöpte fredsliljer istedet. Symbolikken er klar, og så blir det bare litt spennende å titte inn😉 laffen