Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

26. nov. 2010

Pepperkakeis!

Bilde er tatt på kvelden, derfor blir ikke fargene fine, men det var jo viktig at du skal få se hvordan isen ser ut...
 Dette er første gang jeg har prøvd meg på pepperkakeis, kjempegodt og enkelt å lage! Har lagt in et par bilder fra kjøkkenet på dagtid også (les: med det riktige og vakre lyset) elsker disse gamle flaskene som står på benken og viser seg frem nå.


Pepperkakeis lager du ved å  kjøpe en 2 liter med vaniljeis i butikken, sette den på benken til den er myk, knuse pepperkaker med hendene og blande pepperkakebitene med isen. Jeg brukte kjøkkenmaskinen, det gikk veldig greit. Så presser du isen ned i en form og setter den i fryseren. Ta den opp litt før servering, så den blir passe myk - herlig pepperkakesmak og is samtidig! Kanskje noe å overraske med denne helgen, siden julesmakene smaker ekstra godt nå i begynnelsen av advent.
Under ser du kjøkkenbenken på onsdag kveld. Vi hadde besøk av noen venne-familier og etter middag satt jeg frem pepperkakeisen, nylagde kanelsnurrer og en semulepudding med nydelig rød saus. Trykker du på ordene, kommer du til oppskriftene som jeg har lagt ut i tidligere innlegg.
Dette bildet er både uskarpt og lampe-lys-farger i, men tenkte det var koselig for deg å  se det likevel...
Håper dere ble inspirert til å  lage noe ekstra godt til familie, venner denne helgen - ha en fin fredagskveld! 

5 kommentarer:

Nostalgia sa...

Mmmm, dette så deilig ut :-) Koselige bilder fra kjøkkenet dirr !

Ønsker deg en fiiin helg !
Klem, Nostalgia

Lolas datter sa...

Så delikat, og koselige bilder fra ditt lune kjøkken. Ønsker deg en fin 1.advent-helg!

Ruths datter sa...

Ser veldig fint ut da. Er litt skaptisk til pepperkake smak i is.Kanskje verdt et forsøk. Fine bilder både på dette innlegget og det under. Ønsker deg en fin helg.
Klem

rule sa...

Nam...dette så godt ut!!! Denne isen må jeg jammen meg teste ut en dag!!! Ville bare innom å ønske deg ei riktig fin adventstid!! Klem Ruth

Besta sa...

Mmmmm, dette så deilig ut:) Takk for koselig hilsen hos meg og takk for en hyggelig kveld i går. Det var kjekt å treffe deg:)
Ha en fin søndag.

klem fra marilyn