Idag får du inspirasjon til "det lille ekstra" når gjestene kommer. Det er hyggelig å servere en liten appritiff når gjestene har kommet og står å småsnakker og venter på maten.
Dette er minimalt med arbeid, men utrolig deilig (ihvertfall hvis du liker dadler....).Kjøp ferske dadler i butikken, surr en halv baconskive rundt hver daddel og fest med en tannstikker. Sett den i ovnen på 200 grader til den blir crispy utenpå (tar ca 20 minutter, du kan senke varmen og la den stå mindre eller heve varmen og la den stå kortere). Server!
Ved siden av denne crispy nytelsen, serverer jeg hjemmelaget, epledrikk som smaker skikkelig jul.
Her er oppskriften.
1 liter eplemost, jeg bruker den fra Telemark som kan kjøpes på 3 liters kartong på Meny.
10 nellikspiker
5 kardemommefrø eller pyttelitt kardemommepulver
4 kanelstenger
1 bit raspet, fersk ingefær
litt muskatt
pyttelite salt
Alt has i en kjele og varmes til det ryker
Smak til med brunt sukker slik at det blir så søtt som du liker.
Sil drikken før servering.
Ideen til de fine juleglassene har jeg snappet opp hos Hannas sjarmerende jul.
Fortsatt god romjul til dere alle!
Ikke glem juletrekningen her hos meg, trekkes nyttårsaften. Trykk på HER så kommer du til innlegget der du kan legge igjen kommentar og bli med i trekningen.
3 kommentarer:
De var søte, søster'n! Fortsatt god jul i julehuset!! Klem Trinemora
Tar gjerne et lodd :-)
Fortsatt God Jul til en velsignet blogger som du er :-D
For noen koselige kuler. jeg har en sånn innhul kule fra før og de er skjønne. Vi hadde mange,men for noen år siden falt juletreet og alle mine gamle og vakre glasskuler smadret. Oj det var trist. Satser på å vinne hos deg da.
Klem
Legg inn en kommentar