Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

24. jan. 2011

Politimesteren


I den gamle kofferten med minner fra mine besteforeldre, fant jeg denne lille fyren - politimesteren - som jeg lekte forsiktig med da jeg var hos bestemor og bestefar som barn.
Den er laget i en krittaktig materiale og er derfor ikke særlig robust. Jeg liker formen og uttrykket i ansiktet hans. Han er en god, gammeldags politimester som passer på at alt går riktig for seg når han går omkring i gatene.
Jeg måtte slå opp på wikipedia for å få klarhet i hvorfor vi sjelden kaller noen politimester for tiden. Her er forklaringen:
"Politimestertittelen var før tilknyttet øverste leder for et politikammer i bykommuner, mens lensmannen ledet lensmannskontoret i en landkommune. Etter at også landkommuner kan velge å kalle seg byer, er alle lokalkontorene nå ledet av lensmenn."
Så nå heter det altså ikke lenge politimester, men lensmann - så vet vi det.....Ha en fin mandag!

3 kommentarer:

Mira sa...

Takk for morrsom historie, koselig med sånne minner.

Bur på ein gammel Lensmannsgård i følge svigerfar. lensmannen drakk seg fra går og grunn. Så kjøpte min manns familie stedet på begynnelsen av 1800.

Kos deg videre Lenemor.

Ha ei fin uke! Klem,

Mor og datter sa...

Hei!!:) Og godt nyttår til deg å! Har fått litt mer gnist igjen, etter å ha blitt arbeidsledig igjen, nå starten på dette året. Skal ikke være så lett alltid..
Syntes sånne kofferter er så utrolig fine, og når det har vært besteforeldrene dine sine da.Så er det jo mere minner og sjarm bak det. Kjempe søt liten politimester da!
hihi greit å vite, man lærer noe hver dag!! ;)
Ha en fin uke!
klem

Anne (Moseplassen) sa...

Herlig figur!

Gratulerer med andreplassen i Frøken Frost :)
Jeg har sendt deg en epost, men er ikke sikker på at jeg har rett adresse på deg?
Send meg adressen din på epost, og så kommer den herlige hageboken i posten :)