Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

18. aug. 2009

Krigen mot bananfluene!


Bananer er jo egentlig veldig gode!
Og vanlige fluer kan jeg forholde meg til hvis det ikke blir for mange av dem........

MEN bananfluer!!!!!! De erklærer jeg regelrett krig mot!!!!!

Jeg skjønte at noe var galt da jeg entret kjøkkenet og følte meg beglodd til tross for at det ikke befant seg en levende sjel i rommet. Men da jeg tok en nærmere titt på fruktfatet, kanelsnurrene jeg bakte og som nå står og avkjøler seg og middagsrestene jeg er kommet for å rydde bort, skjønner jeg hvorfor - det KRYR av bananfluer!

(Bildene jeg har brukt over, er hentet fra google)Etter å ha klasket til jeg ble rød i hendene, vasket til jeg ble tørr i hendene, fjernet alle matrester og søppel i flere dager på rad - er jeg enda ikke kvitt krapylene!
Jeg søkte på nettet og fant at wikipedia også informerer om disse små plagedyrene.
Der kunne jeg lese at de er små mikro-organismer som legger over 100 egg om dagen!!!!!! HJELP! Ikke rart det er et styr å bli kvitt dem......
SÅ lette jeg etter måter å fordrive småkrapylene på, her trengtes all hjelp jeg kunne få.
Noen har forsøkt eddik og zalo 50/50 blanding og påsto at fluene ble tiltrukket av denne blandingsen og ville drukne i den, jeg forsøkte og riktig nok svermet de rundt bollen, men mine innbyggere var for smarte, ingen - ikke en - druknet i bollen, og hele kjøkkenet og vel så det stinket eddik!
Mitt beste triks hittil er å ha våte hender når man klasker, da er det større sjanse for at de fester seg i håndflaten og blir "most" når man klasker.
Ellers bruker jeg en fuktig klut som jeg slenger mot dem i stor fart - igår kveld holdt jeg på med denne koselige aktiviteten, fluene satt seg ofte på vinduene og jeg klasket med kluten det jeg var god for. Etter en stund ble jeg klar over at noen av de fredelige turgåerne og naboene som gikk kveldstur hadde stoppet nedenfor vinduet mitt og stod og lurte på hvorfor jeg holdt på å banke sånn på vinduene! Vel, vel så har disse krapylene fått meg til å bevise for hele nabolaget at jeg er en idiot også, ha, ha.
Så da går utfordringen videre til dere kjære venner her på bloggen - noen med gode råd? Jeg er lutter øre!

Til slutt måtte jeg bare ta med et vakkert bilde også, for idag var det stort sett ekle bilder i innlegget mitt......

9 kommentarer:

Lisemoren sa...

Stakkars deg, dette har jeg heligvis aldri opplevd. Så ingen gode råd å komme med herifra heller. Men jeg ønsker deg lykke til, og blir du ikke kvitt dem fort hadde jeg ringt til skadedyrsentralen etter hjelp. Håper du er kvitt dem snart !

Klem fra Lisemoren

http://kalimerablogg.blogspot.com/ sa...

Hjelp seie eg! Stakkars deg.
Har hørt - lest - eller blitt tipset på en aller annen måte at hvis man stikker en fyrstikk med tuppen ned (svovel) i f.eks kaken du viste på bildet så tiltrekkes de av den, kanskje det er lettere om de "samles" at du blir kvitt dem da.
Lykke til!

Lunalei ;-) sa...

Huff, ja de er ekle!!! Jeg har tatt livet ca 40 stykker, og synes det har blitt færre. Men når jeg leste om hvor mange egg de legger... grøsser!
Jeg har brukt en sånn dessert tallerken - flat, men litt kant på sidene. Har fylt den med litt vann, mest eplecidereddik og noen dråper zalo. Jeg har fylt helt til randen - og det funker hos meg!!! Lykke til på jakten - håper du sier fra om du finner en enda mer effektiv måte å kverke fluene på!
Klem fra Lunalu

Anonym sa...

hei. er plaget med disse jeg og ....men du må ha epple juce i blandingen. Altså mest epple juce ,edik o g en dæsj med zalo.....funker som bare det

svein`s kone sa...

Hei. Ha, ha. Jeg syns jeg ser det, deg med kluten altså:) Har hatt de fluene her vi også, men ikke i år, foreløbig da.. Og skulle jeg gitt råd så er det akkuratt det du har prøvd. Fløy med klut og hender jeg også... Det var deg på steinen ja! Herreminhatt, hadde jeg aldri turt, tøffing!! Håper du får bukt med fluene snart:) Klem!

Heidi sa...

Uff, dette er guffent! Har hatt det for en del år siden. Tror de forsvant nærmest plutselig. Kanskje det hadde noe med årstiden å gjøre?
Lykke til, det er ille mens det står på.

Lotta sa...

Hei hei!Stikker innom for å ønske deg en fortsatt fin uke jeg!
Mange klemmer fra Lotta:)

sylvia sa...

hei,ja den krigen har jeg å hatt.men hos meg nå ser jeg bare en av og til som har forvillet seg hit,jeg legger klut i klorin å tørker ofte over der eg jober med mat og ellers,tar klorin i sluk.å ike minst jeg sprayer med durance sin rom spray med lavendel,den kan de ikke like,bruker den i vinduskarm og der jeg kaster mat søppel inne å i rommet elles.kkan anbefales å så lukter det herlig hele huset samtidig..he he jeg la ut et innlegg ang banan fluer igår jeg å,,hatt min krig.men jeg vant.fra sylvia

lilleba sa...

Husker at da jeg gikk videregående skole, så hadde vi "oppdrett" av bananfluer ( av alle ting), i biologi.
Det var i forbindelse med arvelære, og det var i og for seg interessant nok.

Så kom vinterferien, og noen måtte jo se til at forsøket ikke døde i løpet av ferien. Siden vi var midt oppe i dette sa jeg meg villig til å ta vare på dem og holde "opptelling" i ferien.

Jeg kan ikke nå huske hva jeg brukte for å bedøve dem under telling og undersøkelse..

Tror ikke jeg hadde gjort det samme i dag, men disse var jo under kontroll, da , :)

Klem fra Lilleba på Rusk og Rask