Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

11. juni 2010

Blåskjell - suppe

Idag skal du få oppskrift på en nydelig Blåskjell-suppe, som jeg fikk servert av ei god venninne som bor i Drammen. Det var for et par helger siden og jeg og ei venninne fra Sandnes reiste til Drammen på jente-tur. Det er alltid fantastisk deilig å ta en helg borte fra hverdagen, sammen med gode venninner. Hun vi skulle til, hadde gjort jobben sin og serverte rykende varm blåskjellsuppe da vi kom på fredagen.
Blir du inspirert av bildene, får du oppskriften og kan lage den til deg selv eller når du får venner på besøk. 
Kim Heidi's Blåskjell suppe
(8 pers. som forrett)


1 kilo blåskjell
1 bunt vårløk
4 hvitløk fedd
1/2 ts ingefær
1-2 tørket chilli
5 dl hvitvin
7 dl kremfløte
salt pepper

Framgangsmåte:
Kok opp hvitvin og fløte og la det koke en stund, til alkoholen er fordampet.
Vårløk/ hvitløk hakkes smått og brunes lett i panne med smør.

Resten av ingrediensene tilsettes i kjelen. Chillien legges hele i kjelen, taes opp ved servering- kun for å gi smak.
Skyll blåskjellene i kaldt vann og ha dem i den kokende suppen 10 min før servering, plukk ut de skjellene som ikke har åpnet seg etter at de har trukket i 10 min.
Krydre med nykvernet pepper ved servering.

Suppen serveres med deilig urtebrød. Det finnes mange nydelige brød å få kjøpt, men vil du lage et selv, så kan du bruke en loff-oppskrift som du kjevler litt ut på benken, legger på friske urter og revet ost og ruller sammen før du steker det i ovnen, det blir ekstra godt hvis du strør litt ost oppå brødet også før steking.
Dill er alltid nydelig å ha fremme på bordet når man spiser fiskemat.
Blåskjell-suppe er sommermat - så denne oppskriften kan du bruke ved flere anledninger i løpet av de neste månedene - lykke til og god helg!

6 kommentarer:

sylvia sa...

hei Lene.
ååå namnam dette så nydelig ut,kanskje jeg skal forsøke meg på den,jeg liker blåskjell,men de andre her er vel skeptiske...ler.
ønsker deg en herlig helg,
klem fra sylvia

Anonym sa...

Har aldri smakt blåskjellsuppe,men det ser veldig godt ut da,så kanskje...Nydelig sang på bloggen din,det er faktisk favoritten til min kjærest.:))Klems.

hvite tulipaner sa...

Nam, suppen så helt herlig ut! Denne skal absolutt prøves:)
Herlig inspirasjon og flotte bilder hos deg, som alltid!
Ha en fantastisk fin helg!
Klem

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL sa...

Åå, den så god ut. Skal jeg jammen prøve en dag. Tusen takk for oppskriften og ha en flott fredagskveld:))

Unknown sa...

Kjære Lenemora,
jeg er så imponert, du er still going strong med deilig oppskrifter og vakre bilder!
Jeg er helt tatt av all feiring i mai og juni, men må innom blogglandia og fylle på litt.. :)
Nanniklem

Catharina Maria sa...

That looks good !!!!!!
♥RINI♥ the Netherlands