Denne helgen får vi besøk av en herlig familie som vi ikke ser mer enn et par ganger i året. Så nå planlegges deilig mat og sene kvelder.
At mannen i gjeste-familien eier et bakeri og et catering-firma, skal ikke sette en stopper for min frimodige matlagings-glede. Men jeg må jo innrømme at jeg gjerne vil sette noe ekstra godt på bordet, noe som smaker litt bedre og litt annerledes enn all den gode maten han hele tiden omgir seg med når han er på jobb (og sikkert hjemme også...). Ok, nok betrakninger - til verket!
Jeg har lyst å dele en oppskrift med dere - det blir
Oreokake-oppskrift.
Oreokake er en helt vidunderlig kake, har du ikke prøvd å lage den, MÅ du bare gjøre det - absolutt en av mine favoritter!
20 Oreo (orginale) kjeks knuses
120 gr smør smeltes og blandes med den knuste kjeksen
250 gr Philadelfiaost blandes med
200 gr melis
2 dl fløte vispes og blandes i oste/melis blandingen
1 pk sjokolademousé tilberedes som beskrevet på pakken
Ha den knuste Oreo-kjeks/smør-blandingen i bunnen av kakeformen,
legg på et lag med ostekrem-blanding, knus flere Oreo-kjeks og
legg som et lag oppå osteblandingen,
hell sjokolademouseén på toppen.
Hvis ønskelig kan det lages flere lag med osteblandingen og oreokjeks mellom, men mouseén skal øverst.
120 gr smør smeltes og blandes med den knuste kjeksen
250 gr Philadelfiaost blandes med
200 gr melis
2 dl fløte vispes og blandes i oste/melis blandingen
1 pk sjokolademousé tilberedes som beskrevet på pakken
Ha den knuste Oreo-kjeks/smør-blandingen i bunnen av kakeformen,
legg på et lag med ostekrem-blanding, knus flere Oreo-kjeks og
legg som et lag oppå osteblandingen,
hell sjokolademouseén på toppen.
Hvis ønskelig kan det lages flere lag med osteblandingen og oreokjeks mellom, men mouseén skal øverst.
2 kommentarer:
Så flink du er, denne skal jeg jammende prøve:-)
nam nam
Jessica :)
Legg inn en kommentar