Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

25. aug. 2009

Det glemmer jeg aldri

Jeg har fått en utfordring av "Svein kone" om å skrive et innlegg med overskriften "Det glemmer jeg aldri". SÅ til tross for at jeg er super til å glemme ting, klarte jeg å huske dette - et glimt fra min egen barndom:

Da jeg var liten vokste jeg opp på et vakkert sted i Oslo. Foran huset var et svært fuglerikt vann med friluftsområde omkring. I huset ved siden av mitt, bodde onkel og tante (som ikke hadde barn) og i huset ved siden av der igjen, bodde bestefar og bestemor!
Jeg hadde det som plommen i egget, hvis jeg ville kunne jeg klare å få med meg 3 middag pr. dag, fordi de tre husene spiste middag på ulike tider. Hvis jeg ikke likte middagen hjemme, var det bare å sjekke om det fantes mer fristende mat i husene bortenfor....skal si jenta ble vant til å innrette seg....
Minnet jeg vil fortelle om handler om bestefaren min, han var min beste venn (det bodde ingen barn på min alder i gata) Bestefar var kunstner, han malte malerier.
I huset sitt hadde han et malerom og hver morgen når jeg kom tuslende, satt han å malte og hørte på "nitimen".
Jeg hadde fast plass ved siden av ham, nede på gulvet, oppå den grønne gamle radioen som var akkurat stor nok til å være krakk for meg.
På malerommet luktet det oljemaling og terpentin, det var uendelig masse små ting rundt omkring å se på også. Bestefar hadde alltid på seg en hvit frakk som han tørket av seg på, så frakken var ikke særlig hvit lenger, den var full av nydelige farger av alle slag.

Bestefar var alltid glad for å se meg, han var vennlig og smilende og oppriktig interessert i meg og mine betraktninger.
Jeg opplevde det som alle barn har så behov av: å bli sett og elsket for den de er.
Det var ikke bare bestefar som gav meg den opplevelsen, men alle vksen-personer i mitt barnlige liv var gode personer og viste meg ekte kjærlighet.

Som du ser elsket bestefar farger! Hans malerier var først og fremst naturalistiske. Bildet øverst er fra Oslo, bilde over er fra Grebbestad i Sverige og bilde under er fra området jeg vokste opp i.


Dette var de minnene jeg ønsket å dele med dere, gode barndomsminner som fyller meg med glede og vemod.
Det er godt å savne noen man har vært så glad i. Bestefar trodde på Jesus og hadde gitt livet sitt til Gud, derfor har jeg det håpet om å treffe ham igjen når jeg selv dør og kommer hjem til Jesus i himmelen.Denne utfordringen om å skrive et innlegg med overskriften "Det glemmer jeg aldri" sender jeg videre til "Nannis verden"
Nanni er ei herlig dame med stor sans for humor og en god penn. Hennes blogg og kommentarer er til stor glede for meg!

Kanskje noen andre har lyst å mimre også - sett igang, utfordringen er herved gitt.....

10 kommentarer:

Hobbyfrida sa...

For et koselig minne!! Ble glad av å lese :)
Klem

Unknown sa...

Wow.... jeg ble nesten litt rørt over at du ga stafettpinnen over til meg....
Jeg tar utfordringen!
Det har blitt så som så med innlegg, litt bloggtørke. Vært mye og pratet med venner på facebook (fb-tørke når blogginga har stått på som verst ;o). Og mest av alt har jeg surret rundt med familie og venner in real life :o)
FOR et nydelig innlegg du har skrevet her! Det er formelig så jeg kan kjenne på hvordan det var. Og maleriene var vakre... Så nydelig formidlet av deg...
Ha en deilig dag, innlegg kommer, må bare tenke litt.. :)
God Nanniklem ~

Dreamgirl sa...

For et herlig minne da :) Og for noen fantastiske bilder bestefaren din malte :)

svein`s kone sa...

Hei:) For en herlig ting å aldri glemme! Ikke rart du hadde det topp:) Takk for at du delte det med oss.. Så fine bilder bestefaren din malte, har også en bestefar som maler. Litt sånn lokal kunstner:) Ha en minnerik dag videre, klem!

M sa...

Det var et FANTASTISK innlegg....
Ikke rart at du har kunstneriske talenter, og at du har så flinke barn!
Ha en fin dag!
Jeg håper at du tilgir meg for det nest nederste på listen av "du vet at du er interiørblogger når...."
klem,M

MariMaja sa...

Så flott barndomsminne du deler med oss!
Bestefaren din var en flink kunstner....nydelige malerier!
Klem fra Maja

lilleba sa...

Dette var en vakker fortelling om flotte barndomsminner.
Så godt det må ha vært å ha hele familien rundt seg så tett.

Jeg husker da mine barn var små, da bodde vi like ved bestemor og bestefar, og spesielt vår yngste sønn var litt kresen på maten. Han kunne spie middag hjemme for så å ta desserten hos besteforeldrene, eller omvendt, eller hele måltidet her, eller der.. Han sjekket alltid :)

Nydelige malerier, forresten !!
Og for noen farger !

Ta foresten en titt på denne siden, som jeg tror kommer til å bli utrolig populær, her kan den som vil legge inn historier og bilder fra "gamle dager". Mye koselig å lese her:
http://www.digitaltfortalt.no/

Klem fra Lilleba på Rusk og Rask

M sa...

Jeg har min barnetro NESTEN i behold enda....lever iallefall etter de ti bud, og det er vel det aller viktigste.
Min oppfatning er at det gudommelige kan være en personlig oppfatning, jeg tror de aller fleste trenger å tro på noe som er større enn seg selv, og på tilgivelse og kjærlighet.
Klem,M

Min stil sa...

Å for ett hærlig minne. Bestefedre er gode å ha.
Ønsker deg en fin kveld.
Klæm fra Susanne

Kathrine 'Glimt' sa...

det var en fin utfordring ;)
og jammen hadde du gode minner å dele!
Nydelig malerier !

God helg videre