Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

24. apr. 2009

Fingermat til konfirmasjon eller lørdagskos?

Fredag igjen, jenter!
Tid for planlegging av god helge-mat, eller kanskje du sitter å svetter over 10 sider med gjøremål før den store konfirmasjonsdagen....

Jeg hadde konfirmasjon ifjor og året før og lagde all mat selv, det var skikkelig vellykket om jeg selv skal si det....ha, ha. Jeg serverte koldtbord med litt varme retter, helt etter egen smak og forgodtbefinnende. Tenkte som så: "Det jeg liker, synes sikkert de andre er godt også" Og det gjorde de, skal man tro kommentarene i etterkant.

Her er et par oppskrifts-forslag til dere som enda ikke har bestemt hva som skal stå på bordet.

Vi andre kan lene oss tilbake og nyte at vi slipper å invitere til selskap dette året og kanskje lage en deilig rett bare til oss selv -
fordi vi fortjener det!!


LAKSEWRAPS - helt nyydelige!!!
Mengde: 30 miniwraps = 10 hele tortillaer

Fremgangsmåte:
Bland rogn og smøreost, smak til med pepper og salt. Skrell avocadoer og del dem i skiver, dyppes i sitronsaft for at de ikke skal mørkne. Piff opp tortillaene, kjøles før de smøres med osten. Fordel ruccola, laks og avocado på hver tortilla og rull den sammen, festes med tannpirker/legges med skjøten ned og deles i 3 deler på skrå. Legges på fat, pyntes med ruccola.

Ingredienser:
½ glass rød rogn
2 stk Philadelfiaost (light)
Salt
Pepper
Saften av 1 sitron
1 pakke ruccola
10 tortillaer
300 gr. røkelaks

Innkjøp:
1 glass rød rogn
1 pk ruccola
4 stk. avocadoer
1 stk. sitron
300 gr. Røkt laks
10 stk tortillaer
2 pk. Philadelfiaost (light?)

Disse kan godt lages dagen i forveien, de blir bare bedre av å stå kjølig i et døgn.


Dette er Skagenrøre, en nydelig rett du kan ha på koldtbordet, servere som pålegg når du har gjester eller servere sammen med deilig nystekt brød til kveldskos. Oppskriften har jeg skrevet i et tidligere innlegg som du finner her.

Lag din favoritt-brød/rundstykkedeig og sett rundstykkene tett inntil hverandre på platen, pensle og strø med deilige frø og du har verdens deiligste brød å servere!



Eller hva med noen deilige
Elg-karbonade-kaker?

Fingermat behøver ikke smake gresk... Jeg liker å servere retter som jeg selv setter pris på, fingermat kan godt smake norskt, så det går fint an å lage små runde elg-kjøttkaker og servere med en bunke stikkere i eller ved siden av.

Her kommer oppskrift:

1,4 kg. Elg kjøttdeig
400 gr. Familiedeig
400 gr. Svinekjøttdeig
6 ts. Salt
4 stk. Mellomstore gule løk (helt moset)
4 stk. Egg
12 ss. Potetmel eller mel
6 dl. Fløte eller melk
Nykvernet pepper
1 ts. Malt muskattnøtt
2 ts. Malt ingefær
Eller annen krydderblanding som man liker eks. Natvig-krydder , paprikakrydder, chili
Smør/olje til steking

Rør kjøttet sammen med salt i en bolle med tresleiv.
Rens løken og mos den, rør massen inn i kjøttdeigen
Tilsett egg, potetmel, fløten, krydder og rør grundig. Jo mer du rører desto fastere blir farsen. Den er passe fast når den slipper tresleiven.
La evt. farsen hvile tildekket i kjøleskapet ca. ½ time – det gjør den fastere.
Varm opp smør/olje i pannen. Stikk en spiseskje i fettet og form karbonadene i hånden med skjeen. Stekes passe brune på moderat varme på hver side før de legges i form/på plate i stekovnen for å gjennomstekes.


200 grader i 10-15 min.
Kan lages på forhånd og fryses ned, ikke stek de så lenge i ovnen hvis du velger dette, ellers kan de bli tørre når du varmer de opp ved servering




Da gjenstår det bare å ønske alle en særdeles god, varm, vårfylt og deilig helg!!







Og tusen takk for alle herlige kommentarer - you make my day!

10 kommentarer:

Ingun sa...

Tusen takk til deg for inspirasjon til mat. Røyka-laks rullene har jeg lagd, de er så gode. Jeg varierer med skinke, fenalår også. Tar det med i sekken på tur, med en øl eller vin til;-)) Livsnyter mao...

Må prøve allt det andre!! TUSEN TAKK!!! God helg!

Villa Kos og Kaos sa...

For en engel du er som deler dette med oss!!
Synes det er supert å servere slik mat.
Morsomt å lage, og alle finner noe de liker!
Jeg har også laget slike lakse-wraps, med omtrent samme oppskrift.
Deilig!
Men slik skalagensrøre har jeg ikke prøvd...men det skal jeg nå!

Ha en deilig fredag Lene!
Klem fra Gunn-Cathrine

Villa Kos og Kaos sa...

Åhh!
Jeg blir alltid så godt hummør av dine kommentarer!
En super blogg venn er du!
Mht Ole Edv. så er han et idol her i huset..(overraskende?? nei, begge de største guttene våre spiller trompet..)
De (vi) har alle platene hans,
to av de signerte, for vi har møtt han også..(jeg har til og med drukket sjampanje og spist knapeer med han)
Du skjønner; han er dirigent for Luftforsvarets musikkorps som er her i Trondheim.
Og "tilfeldigvis" er min far Dekan ved luftkrigsskolen...(må utnytte kontaktverket sitt vet du..)
Ha det forstatt strålende kjære du!

Peppermyntedrømmer sa...

Åhhh..sånn som jeg har kost meg inne på matoppskriftene dine her nå.*sikle,sikle*
For en som har vært gravid to ganger på to år nå,og som sliter med noen ekstra kilo som burde vekk, er ikke det noe særlig..hi,hi..
Ihvertfall ikke når en elsker mat..;)
Nå har jeg notert ned oppskriften på både skagenrøre,laksewraps og paien din,de så utrolig gode ut:)
Siden vi snart har barnedåp, passet det perfekt med noen oppskrifter;)
Tusen takk for koselig hilsen inne på bloggen min:)
Skulle tro du har blogget lenger,så flott som bloggen din er:)
Ha en riktig god helg:)

Mia, New Room Interior sa...

Dette så fantastisk godt ut! :-) Vet jo hvem du er, når jeg bare så bilde! :-) Flott blogg du har da, gøy med noen kjente og innimellom her! :-) Håper du får en fin helg! Idag har vi kost oss ute i sola hele dagen! Klem-Mia

Anonym sa...

Oi, her var det mye snadder, takk for alle mat tipsene du gir oss:)
I helgen skal jeg prøve meg på oreokaka...gleder meg:)
Ha en strålende helg! Klem

h.espe sa...

Heisann, og tusen takk for kjempekos besøk på bloggen min!!

For en herlig blogg du har - jeg følger deg gjerne!!! Ser jo at du er opptatt av det gode i livet, blant annet god mat, så her kan jeg hente inspirasjon til kommende hyggelige vennekvelder :o)

Ønsker deg en herlig helg, og så sees vi snar igjen... :o)

Klem Hildegunn :o)

Guttemamma sa...

Så utrolig flink du er,tror rett og slett jeg bestiller DEG når den tid kommer:-)

Unknown sa...

Hei og takk for hilsen hos meg!
I en travelmammahverdag, er det ikke alltid jeg rekker å komme tilbake med en gang, men setter slik pris på at folk skriver ~ og det å kunne komme innom til andre.

Så koselig blogg du har! Kjenner meg igjen i det med valg av kopper... det går på følelse her også ;o)
Så jeg har litt å velge på... ;o)

Jeg hadde også konfirmasjon i fjor og gjorde alt selv hjemme. Det var veldig vellykket og det ligger bilder fra borddekkingen lenger ned i bloggen min. Jeg storkoste meg spesielt med den biten.

Kom innom igjen! Jeg skal få lagt deg til, slik at jeg kan følge med på deg :o)

Klem

ingunn sa...

heihei! Her var det så utrolig mye flott!! Utrolig lekkre oppskrifter og masse flotte ideer! Skal selv ha 1 år`s kalas for sønne min, så lurte på om jeg skulle prøve noen av dine oppskrifter! Falt egentlig for alt sammen;) Ha fortsatt ein fantastisk søndag:) Stor klem fra Ingunn i nord:)