I tallerkenhylla på kjøkkenet står en vakker kopp som jeg har fått av ei god venninne. Oppi koppen har jeg satt en nydelig plante som jeg har pyntet med litt forskjellige nips.
Siden det nærmer seg 17. mai er det vel endel av oss som forbereder dagen på kjøkkenet såvel som over det dampende strykejernet.
Jeg vil dele en deilig oppskrift på potetsalat som jeg har fått av ei venninne som heter Monica. Det er en ganske stor posjon, så den kan gjerne halveres, men det får hver enkelt tilpasse i forhold til antallet rundt bordet...
Monicas potetsalat
3 kg Poteter med skall kokes, skrelles og skjæres i biter
3 kg Poteter med skall kokes, skrelles og skjæres i biter
2 pk Majones røres sammen med
3 beger Lett-Rømme
2 dl Vann blandes godt med:
3 ss Eddik og
6 ss Sukker
2 stk Gule løk kuttes i små biter
Rømme-blandinen og Eddikvannet røres sammen til passe tykkelse (hvis potetsalaten skal stå 1 døgn før servering, kan det være lurt å lage den litt mer flytende, da den setter seg litt)
Løken tilsettes
Potetbitene has i til slutt
Vent med å legge potetsalaten i bollene til rett før servering, slik at man kan vende litt på den hvis den blir stående en stund mellom tillaging og servering.
3 kommentarer:
Mm. det hørtes ut som en god potetsalat.
Innom for å ønske deg en herlig 17. mai helg.
Klem Ingrid
Svinger innom med tre roser,
@->- @->- @->-
for å ønske deg en god 17.mai!
Klem fra meg
Ønsker deg en riktig fin 17.mai!
J.
Legg inn en kommentar