Utfyllende informasjon finnes under disse "knappene":

Mer informasjon kan du få ved å trykke på "knappene"over. Vil du lese mine innlegg med følgende temaer, trykk på ordet under.
JUL.............INTERIØRDETALJER.............MATOPPSKRIFTER.............KJØKKENKROKEN.............BADEROMMET..............UTENDØRS.............GAMLEDAGER

2. nov. 2009

Helgens tankevekker


Bildene idag er hentet fra noen "shot" jeg tok da jeg besøkte tante Bente i sommer. Hun har så mange nydelige ting, og hun har de fremme, så man kan se dem - det liker jeg.
Innholdet i resten av innlegget er av det litt mer alvorlige slaget:

Da jeg var og besøkte min venninne i helgen, traff vi noen flyktninger på et asylmottak. Disse menneskene gjorde dypt inntrykk på meg.
De har alle sammen unike, svært traumatiske historier bak seg.
Historier vi helst ikke ønsker å høre fordi de viser hvor grusomme mennesker kan behandle hverandre.

To av de flyktningene vi snakket med hadde opplevd å se sitt eget barn bli drept rett foran øynene deres, fordi de tilhørte den politiske oppsosisjonen i landet der de bodde.
I tillegg ble de truet på livet selv, hvis de ikke forandrer sin politiske overbevisning.
Så blir de flyktniner og kommer fra et land der solen skinner året rundt og plassert i vinterlandet Norge på et sted der solen ikke viser seg i 5 av årets 12 måneder.
I en leir sammen med mennesker som har like traumatiske opplevelser i bagasjen, men som kommer fra helt andre land og kulturer.
Likevel var disse menneskene vi møtte blide og svært imøtekommende.
Gleden de formidlet gjorde inntrykk på meg.
De kunne også fortelle hvor utrolig mye det betød for dem at nordmenn som bodde i nærheten viste omsorg og kjærlighet ved å snakke med dem, innvolvere seg og hjelpe dem på ulike måter.
Å vise medmenneskelig kjærlighet, åpne hjemmet sitt og gi av det lille man har, kan gjøre en stor forskjell for andre - man trenger ikke være flyktning for å sette pris på det.
Mitt innlegg idag, blir derfor en oppfordring til deg om å gi av deg selv, være raus og strekke deg ut mot de som lever rundt deg.
Hvis du bor i nærheten av et asylmottak, har du en spesiell mulighet til å bety en stor forskjell i et eller flere menneskers liv.
Uansett, gjennom å gjøre noe godt, dele av det du har og ikke minst gi et oppmuntrende smil til de du møter, kan du gjøre dagen mye bedre for de som sliter med ulike vonde tanker, sykdommer eller en vanskelig fortid!
Lykke til!

10 kommentarer:

svein`s kone sa...

Hei. Flott innlegg som alle kan ta til seg. Stakkars mennesker, offamei. Fikk en klump i magen når jeg leste det her. Klem fra meg:)

Torunn sa...

Oi, oi oi..... Her kunne jeg har skrevet MYE og LENGE. Vi har 90 unge asylsøkere som nærmeste nabo. Vårt soveromsvindu er 20 m fra det nærmeste bygget de bor i..... Vi har gjort oss mange erfaringer, både på godt og mindre godt det siste året. Det er ikke like enkelt og være raus til enhver tid når man lever med 90 stk med traumatiske opplevelser innpå seg hver eneste dag. Vi har opplevd at vårt nabolag ikke lenger er trygt og fredelig som vi er vant til, desverre. MEN, jeg skjønner hva du sier og tar det med meg.

Ha en deilig mandagskvel :-)

Klem Torunn

Ingun sa...

Dette tar jeg til meg. Fin tanke gir en spire til gode gjerninger...
Ha en fin kveld;-))

sylvia sa...

sterkt innlegg dette her.
men å nydelig på sin måte,vi må rett å slett være medmennesker alle sammen,å konflikter kan oppstå ,men ikke la det skje fordi vi er redd.
nydelige bilder her igjen.
ha en fin kveld.
klem fra sylvia

bikim sa...

Your blog is gorgeous Lenemora!
Wonderful pics!
Take care,
Rosa (portugal)

Tovepia sa...

Her kunne jeg ha skrevet og skrevet, men skal prøve å korte. Så enig med deg; og måten staten behandler disse på er forferdelig, spesielt at tida før de får svar er så lang.
Flott innlegg!
klem fra meg;)

irene sa...

Mycket bra Lenemora!
Det er sant det du sier og vi behöver alle bli ennu bettre på att bry oss!
Ha en fin kväll!

Klem

lilleba sa...

Dette er kloke ord, Lenemora.

Av og til behøver vi sette oss ned og tenke over livet i hverdagen.at De fleste av oss har det utrolig godt, som kan stå opp og være friske, og ha et arbeid å gå til, og en familie rundtoss. Et nettverk med arbeidskamerater som betyr så mye, og økonmi til det daglige......

Og så bør man bli flinkere til å ha tid, og til å lytte......

Klem fra Lilleba på rusk og rask

M sa...

Sterkt!
Klem,M

GroLinda sa...

Ja det er sterkt når mennesker lider! Du er flink til å formidle ord og tanker Lenemor. Tusen takk for innlegget hos meg :o) Du har en tante med god smak og nydelige ting, som får lov å stå fremme og vise seg frem ;o) Ha en flott kveld og kos deg med dine.
Klem fra Gro